Mandela'nın torunu Erdoğan'ı övdü

Mandela'nın torunu Erdoğan'ı övdü

Nelson Mandela'nın torunu Mandla Mandela, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi sonrası açıklamalarda bulunarak, Erdoğan'ın İslam İşbirliği Teşkilatı'nın dönem başkanlığını hakkını vererek yaptığını söyledi.

Güney Afrika Parlamentosu'nda dedesinin partisi olan Afrika Ulusal Kongresi’nde (ANC) milletvekilliği de yapan Mandla Mandela, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi sonrası açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Güney Afrikalı Müslüman kanaat önderleri ile bir araya geldiğini belirten Mandela, "Toplantı samimi bir ortamda geçti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Güney Afrika'nın Müslüman toplumuna hitap etti" dedi.

Mandela, "Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın başkanlığını gerçekten hakkını vererek yapıyor. İslam aleminin en önemli problemleri yoksulluk, eğitim ve diyalog ile ilgili konular. Tüm müslüman liderlerden, Müslümanların azınlık olarak karşı karşıya kaldıkları zorlukların üstesinden gelmeleri için daha fazla çaba göstermelerini umuyoruz" diye konuştu. 

Erdoğan'ın dünyadaki mazlum insanlara desteğini memnuniyetle karşıladıklarını belirten Mandela, Türkiye'nin özellikle Filistin, Suriye, Keşmir ve Myanmar'a her konuda verdiği desteği buna örnek gösterdi.

'TÜM DÜNYA SESSİZ KALIRKEN...'

Mandela açıklamasında, "Bilindiği üzere Filistin mücadelesi büyükbabam Nelson Mandela’nın en yakından ilgilendiği konulardan biriydi. O, Filistin sorununu zamanımızın en büyük sorunu olarak görmüştür. İsrail tarafından katledilen masum insanları her gün görüyoruz. Tüm dünya sessizliğini korurken Erdoğan bu konuda bütün limitlerini zorlayarak bu konu ile ilgileniyor" dedi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.