Mansur Yavaş açıkladı Bir daha aday olmam

Mansur Yavaş açıkladı Bir daha aday olmam

Sahte senet ile ilgili ikinci kez basın toplantısı yaparak açıklamalarda bulunan CHP Ankara Belediye Başkan aday Mansur Yavaş, rakibi olan Mehmet Özhaseki’ye tepki gösterdi.

Mansur Yavaş, 31 Mart yerel seçim kapsamında Karaşarlar Derneği’nin düzenlediği organizasyona katıldı. Yavaş burada gündeme dair ve sahte senetle ilgili açıklamalarda bulundu. 

‘MANSUR BEY İYİ ADAMDI’ DİYORLARDI

Mansur Yavaş, "2009’da aday oldum, Sabah Gazetesi şöyle yazdı; 'Beypazarı'nın çöplüğü bile turist çekiyor'. Biz aday olduk Karayalçın ve Gökçek vardı. İlk başta 'Mansur Bey iyi adamdır' diyorlardı, oylarımız artınca ilk iş Beypazarı'nın çöplüğünü çekip Sabah Gazetesi'ne haber yaptırmak oldu. Arkası geldi, 'Mansur Yavaş genel başkan olacak' deyip ortalığı karıştırdılar. Son gün de 'Gökçek gidecek sol gelecek' diye bir şey yayınladılar.” dedi.

BİR DAHA ADAY OLMAM

Bu seçimde de aday olduğunu belirten Yavaş, “Anket yaptırdılar. 'Nereden bu Mansur Yavaş oy sağlıyor?' Hatırlıyorsunuz 2009'da Erzurumlu dediler, 2014’te Tuncelili, Sivaslı dediler. Şimdi de Makedon olduk biliyorsunuz. Bir daha aday olmam da olursam 'Nijeryalı' falan diyecekler, gezdiriyorlar bizi" diye konuştu.

‘SABAHLARA KADAR AĞLIYORUM’

Bir kadının kendisini evine davet ettiğini anlatan Yavaş, "Kızılcahamam'da 91 yaşında bir teyze hepimizi ağlattı. Beni yanına çağırdı, 'Sabahlara kadar ağlıyorum, neden sana böyle iftira atıyorlar' dedi. Onun da sebebi ne? Mansur Yavaş mal beyanını açıkladı. Bizim her şeyimiz açık. Karşımızdaki adamları biliyorsunuz beni didik didik etmişlerdir. En ufak bir şey olsa çıkarmazlar mıydı?" diye konuştu.

BİZ ÇOCUKLARIMIZINKİNİ DE AÇIKLADIK

Rakibi Mehmet Özhaseki’nin mal beyanını açıkladığını belirten Yavaş, şöyle devam etti:

"Çocuklarınkini açıklamamış, biz çocuklarımızınkini de açıkladık. Onunla ilgili söyleceklerimizi söyleceğiz. Bugüne kadar hep devlet memurluğu, bakanlık, milletvekilliği yaptı. Belediye başkanıyken mal beyanı İçişlerine veriliyor, milletvekili olunca da Meclis Başkanlığına veriliyor. Biz açık açık açıkladık. Açıklamasında fayda var. Bizi mağdur edip seçimi daha açık farkla kazanmamıza yardım ediyorlar. Allah onları şaşırtıyor. Bunların hesabını da yargıda mutlaka soracağız."

MESAJ VAR AMA NE TAHSİLAT VAR NE DE BÖYLE BİR ŞEY

Sahte senet ile icra takibi yaptığı iddiasıyla ilgili konuya değinen Yavaş, şöyle konuştu:

"Bu şahıs benim paramı 2'nci kez istedi, 'bedelsiz kalan senedi kullandı' diye, 'Bana mesaj çekti' diye şikayet ediyor. İki tane savcı tam 1 yıl incelemiş. Adalet Bakanlığı'na yazıyor, ne tahsilat var ne de böyle bir olay var. Savcı yazmış 'Evet mesaj çekmiş; ama bunların hiçbirinde suç unsuru yok, Mansur Yavaş hakkında kavuşturmaya gerek yok'. Adaylık kesinleşince Adalet Bakanı geri gönderiyor, 'Tekrar soruşturma açın' diye. Hemen savcıyı da değiştiriyorlar. Bu sefer de görevi kötüye kullanmadan dava açıyorlar. Pazartesi günü oraya itirazımızı yapacağız."

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.