Mansur Yavaş iddialara cevap verdi Alçak bir saldırıyla karşı karşıyız

Mansur Yavaş iddialara cevap verdi Alçak bir saldırıyla karşı karşıyız

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş, kendisine yöneltilen suçlamalarla ilgili basın toplantısı yapacağını belirtirken,” Demokrasi hayatımızın en alçak ve en ahlâksız saldırısıyla karşı karşıyayız.” dedi.

Millet İttifakı’nın CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş hakkında, ‘600 bin dolarlık senedin tahsili için ihtilafa düştüğü’ iş insanı Necmettin Kesgin’in şikayeti üzerine, ‘görevi kötüye kullanma’ ve ‘kişilerin huzur ve sükununu bozmak’ suçları öne sürülerek iddianame düzenlendi. Ayrıca Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik’de Yavaş hakkında açıklamalar yaptı.

Bunun üzerine Mansur Yavaş, kendisi hakkındaki iddialarla ilgili olarak resmi Twitter hesabından açıklamalar yaptı. Yavaş, “Bir seçim kaybetme telaşının insanları siyaseten ne kadar küçülttüğünü bütün kamuoyu yarın öğrenecek” dedi.

Mansur Yavaş sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunlara yer verdi;

“Demokrasi hayatımızın en alçak ve en ahlâksız saldırısıyla karşı karşıyayız. Sn. Ömer Çelik’in merakını yarın basın toplantısıyla gidereceğim. Bir seçim kaybetme telaşının insanları siyaseten ne kadar küçülttüğünü bütün kamuoyu yarın öğrenecek”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bugün yaptığı açıklamalarda Yavaş hakkındaki iddialara değinmişti. Çelik belgelerle ortaya çıkan iddialar varken halen Mansur Yavaş’ın aday olarak devam edecek mi diye sormuştu. Çelik konu ile ilgili halen CHP ve Mansur Yavaş’ın bir açıklama yapmamasını ise eleştirmişti.

MANSUR YAVAŞ’LA İLGİLİ İDDİALAR

Mansur Yavaş ve Necmettin Kesgin arasındaki ihtilaf, SAMAŞ adlı şirket tarafından pazarlama işinden doğan alacaklar nedeniyle Kayseri Şeker’e dava açılmasıyla başladı.

Kayseri 1’inci Asliye Ticaret Mahkemesi’nce SAMAŞ’ın sözleşmeden doğan alacakları yönünden dava kabul edildi, cezai şart yönünden ise reddedildi.

Bunun üzerine SAMAŞ’ın avukatı M.G., dava harcının yüksek olması nedeniyle iş insanı Necmettin Kesgin’den müvekkil şirketi adına maddi yardım istedi.

Firmaya destek vermeyi kabul eden Kesgin, cezai şart yönünden Yargıtay’da süren dava ile ilgili Mansur Yavaş’tan destek istedi.

SAMAŞ tarafından dava sürecinde verilen maddi desteklerin karşılığı olarak 600 bin dolarlık senet Kesgin’e verildi. Bir süre sonra SAMAŞ ile Keskin ihtilafa düştü.

Mansur Yavaş, iddiaya göre, arabuluculuk yaparak, Kesgin’e verilen 600 bin dolarlık senedi ihtilaf çözülünceye kadar ‘yediemin’ olarak aldı.

Mahkeme heyeti, davanın ilk kalemi olan sözleşmeden doğan 11,5 milyon liralık alacağın SAMAŞ’a ödenmesine hükmetti ve para tahsil edildi. SAMAŞ tarafından Kesgin’e 3,5 milyon lira, Yavaş’a da açıklanmayan miktarda ödeme yapıldı.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.