Mansur Yavaş, 'ODTÜ ormanından yol geçirecek proje' için yeniden ihale açtı

Mansur Yavaş, 'ODTÜ ormanından yol geçirecek proje' için yeniden ihale açtı

Eski Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Melih Gökçek'in 2017 yılında büyük tepkiyle karşılanan 'ODTÜ ormanından yol geçirecek proje' için yeniden ihale açıldı.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Melih Gökçek’in 2017 yılında büyük tepkiyle karşılanan ve “ODTÜ ormanının talan edileceği belirtilerek” karşı çıkılan projesi için yeniden ihale açıldı.

Gökçek’in 2017 yılında yapmaya çalıştığı ancak ağaç katliamına sebep olacak olması ve ODTÜ ormanlarının imara açılması gayesine koçbaşı olacağı tepkileriyle öğrencilerin direnişiyle karşılaşan, ardından da yargı kararıyla iptal edilen yol projesi için Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi de ihale açtı.

Bilkent-Gölbaşı-İncek hattını bağlayacak yol, ODTÜ ormanlarını katletmekle kalmayıp bölgenin zamanla imara açılması tehlikesinin sinyallerini de veriyor.

ODTÜ öğrencilerinin oluşturduğu ODTÜ FORUM sosyal medya hesabından Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Mansur Yavaş’ı da etiketleyerek yaşanan son gelişmeyi duyurdu.

 

”O YOLDA ETKİLENECEK TEK BİR TEK AĞAÇ YOK”

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise durumu doğrularken gerçeklerin çarpıtılarak kamuoyuna yansıtıldığını belirttiler.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri “Şehirlerin yola da ihtiyacı olduğunun” altını çizerken tartışmalar yaşanmasına sebep olan güzergahta yapılacak yolun yapılmasına engel hiçbir mevzuat olmadığının altını çizdiler.

Yol yapılacak güzergahta “Ağaç katliamı olacağı” şeklindeki bilgilerin de tamamen asılsız olduğunu belirten ABB yetkilileri “O güzergahta yol yapımından etkilenen tek bir ağaç yok. Bu yol yapımı esnasında tek bir ağaç zarar görmeyecek” şeklinde konuştular.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.