Mansur Yavaş tokmağı istiyor "Erdoğan ile görüşeceğim"

Mansur Yavaş tokmağı istiyor "Erdoğan ile görüşeceğim"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediye başkanlarının elindeki yetkilerin Belediye Meclisi'ne devredilmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşeceğini söyledi.

31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde, Ankara ve İstanbul'un da aralarında bulunduğu birçok büyükşehiri kazanan CHP'den seçilen belediye başkanları, belediye meclislerinde çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti ile yaşanan 'yetki tartışması' nedeniyle, birçok birime atama yapamıyor.

Yetki tartışmalarının gündeme geldiği ilk belediye olan Ankara'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın genelgesiyle, yerel seçimden sonra belediye şirketlerine atama yetkisinin başkandan alınıp, belediye meclisllerine devrine ilişkin genelgeyi mahkeme kararıyla iptal ettirse de, sorunun kısa vadede çözümü kolay görünmüyor.

Zira, sorun sadece atama yetkisinden kaynaklanmıyor. Daha önce AK Parti'de olan belediyelerin bakanlıklarla yaptığı 'son dakika anlaşmaları' nedeniyle belediye alacaklarının tahsilinde de sorun yaşandığı gibi, iktidarın bir yasa değişikliğine gitme olasılığı CHP'li belediyeler için olası bir sıkıntı olarak görülüyor.

Bu tartışmalardan 'Ankaralı mağdur oluyor' diyen Yavaş, mahkeme kararına karşın, belediye şirketlerine atama yetkisinde iktidarın ısrar etmesi halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la mutlaka görüşeceğini söyledi.

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.