Mansur Yavaş’a bizzat bildirdiler CHP ile HDP arasında büyük çatlak!

Mansur Yavaş’a bizzat bildirdiler CHP ile HDP arasında büyük çatlak!

HDP’nin CHP Ankara Belediye Başkan adayına destek açıklaması sonrası Temelli’ye cevap veren Mansur Yavaş’a büyük tepki var. Birçok HDP’li seçmen oy vermeyeceğini açıkladı.

31 Mart yerel seçimlere en büyük damgayı sahte senet ile gündeme gelen ve HDP’nin tam destek verdiğini açıkladığı CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş damga vurdu.

Mansur Yavaş bir taraftan sahte senet skandalı ile ilgili yeterli açıklama yapamazken bir taraftan da PKK uzantısı HDP’nin tam destek açıklamalarına karşı bir açıklama yaparak Milliyetçi, Ülkücü ve vatansever vatandaşları da etkilemeye çalıştı.

Mansur Yavaş’ın bu durumu, ‘Aşağı tükürsem salak yukarı tükürsem bıyık” ata sözü ile “İki ucu pisli değnek” deyimine benzer bir hale geldi. Ve halen Mansur Yavaş PKK uzantısı HDP ile beraber ittifak yapmadıklarına dair daha keskin ve net bir açıklama yapamadı.

HDP’Lİ TEMELLİ’DEN MANSUR YAVAŞ’A DESTEK: BİZ BU RİSKİ ALIYORUZ

HDP eş Genel Başkanı Sezai Temelli: "Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt'ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir. Yapmaya çabalarsa zaten siyaseten bir karşılığı olmayacaktır. O kentin belediye başkanı olmayacak, o olsa olsa o kentin kayyumu olur. Biz bu riski alıyoruz. Seçmenlerimize diyoruz ki biz bu riski alacağız ve Türkiye'yi değiştireceğiz" açıklamasını yapmıştı.

MANSUR YAVAŞ ‘HÜR İRADE’ VURGUSU YAPARKEN ‘PKK’ DİYEMEDİ

Bunun üzerine Mansur Yavaş, kendisine oy verme ihtimali olan Milliyetçi, Ülkücü ve vatansever seçmeninin oylarını kaçırmamak için usulen HDP’li Sezai Temelli’ye bir cevap verdi. Ancak bu cevap CHP ile HDP arasında krize neden oldu.

Mansur Yavaş, HDP’li Sezai Temelli’nin açıklamasını resmi twitter hesabından alıntı yaparak, “Herkes bilsin ki, kökeni ve siyasi görüşü ne olursa olsun, Ankara’da hür iradesi kendi elinde olan her vatandaşımızın oyuna talibiz. Terör örgütleriyle aralarına mesafe koyamayanlar bizden uzak olsun.” cevabını verdi.

mansur-hdp.jpg

Ancak bu açıklama vatandaşlar tarafından usulen olduğu ve inandırıcı bulunmadı. Yavaş’ın açıklaması bir tarafından ‘hür irade’ vurgusu ile yine PKK sempatizanı veya HDP’li seçmenin oyuna talip olduğu ile ilikte diğer taraftan da ‘terör örgütü’ kelimesiyle sözde HDP’li Sezai Temelli’ye tepki gösterdi. Yavaş açıklamasında PKK kelimesini kullanmaması ise gözlerden kaçmadı.

PKK SEMPATİZANI VE HDP’LİLERDEN MANSUR YAVAŞ’A BÜYÜK TEPKİ

Gizli ittifak konusunda net olamayan Mansur Yavaş’ın HDP’li Sezai Temelli’ye karşı yapmış olduğu bu açıklama nedeniyle PKK sempatizanı ve HDP’li seçmen tarafından büyük tepki geldi.

Mansur Yavaş’ın bizzat resmi twiter hesabından tepki gösterenden ‘By_Solcu’ adlı kullanıcı, “Ankara seçiminde HDP'lilerin tutunacağı en doğru tercih... 31 mart pazar günü pikniğe çıkmak Mangal yapmak keyif yapmak... Çünkü Ankara’da Hdp’linin oy vereceği bir aday yok” dedi.

İşte Mansur Yavaş’a tepki mesajlarından bir kaçı şöyle;

Delinyo1: Düştün mansur  

Vatan6153: Ahahaha ne güldüm, bizden oy alacaksınız ha, dedemin t*şaklarını ister misin

ElenyaLorin: 6 milyon teröriste başta da benim varlığıma kurban ol Mansur!

By_Solcu: Ankara seçiminde HDP'lilerin tutunacağı en doğru tercih... 31 mart pazar günü pikniğe çıkmak Mangal yapmak keyif yapmak... Çünkü Ankara’da Hdp’linin oy vereceği bir aday yok

Mehmetdigor: Mansur yavaş sen koyu bir milliyetçisin bunu biliyoruz ama CHP için HDP oyları alırdın bu açıklamalardan sonra biraz zor

Ozturk_musatafa: Yavaş yavaş söz acıtmayacak

7 HAZİRAN’I HATIRLATAN YAVAŞ ÖZÜR DİLEDİ: SÜRÇÜLİSAN ETTİM 

Öte yandan ekşisözlük adlı platformda sorulara cevap veren Mansur Yavaş 7 Haziran seçimlerini hatırlatarak, HDP ve terör örgütü açıklamaları nedeniyle pişman olup, “sürçülisan ettim” diyerek özür diledi.

‘trapezisus’ adlı kullanıcı, “Bir hdp'li olarak neden size oy vereyim. hdp seçmeninin oylarıyla seçilecek olma fikri sizi neden gocunduruyor, hdp seçmeninin oylarını örtülü bir şekilde benimseme yoluna gitmeniz siyaset taktiği midir yoksa secilmeniz halinde gercekten de hdp seçmenine karşı olan mesafeniz bu şekilde devam mı edecek?” sorusuna cevap veren Mansur Yavaş, “bir önceki seçimde hdp'ye oy veren seçmenin daha sonra ak parti'ye oy verdiğini söylemiştim. örnek 7 haziran ve 1 kasım seçimleri. hdp seçmeninin tümünü vatan haini gibi gösterenlere karşı "seçmenleri neden düşmanlaştırıyorsunuz, seçmen bir başka seçimde bir başka partiye oy verebilir." demek istedim ama sürçülisan ettim. ertesi gün de fox tv'de bunu düzelttim” diye cevap verdi.

Mansur Yavaş’a kendi resmi twitter adresinden gelen tepkilerin bazıları şu şekilde;

mansur-hdp1.jpg

mansur-hdp2.jpgmansur-hdp3.jpg

mansur-hdp4.jpg

mansur-hdp5.jpg

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.