Mansur Yavaş'a sahtecilik suçlaması "Yargıda iş takibi ekibi kurdu"

Mansur Yavaş'a sahtecilik suçlaması "Yargıda iş takibi ekibi kurdu"

Yerel seçimlerde CHP ve İYİ Parti'nin ortak adayı olmak isteyen Mansur Yavaş’ın, son 4 yıl içinde adının birçok davaya karıştığı anlaşıldı.

Yerel seçimlerde CHP ve İYİ Parti’in ortak adayı olarak gösterilen ve iki parti tarafından paylaşılamayan Mansur Yavaş’ın yargı içinde “Ankaralılar” adıyla bir grup kurduğu, bu grup içinde üst düzey görevlerde yer alan hukukçuların bulunduğu ve onların vasıtasıyla usulsüz iş takibi yaptığı iddia edildi. 

Yavaş’ın usulsüz iş takibi yaptığı ve Ankaralı iş adamlarından tehdit ve şantaj yoluyla para istediği tanık ifadelerine yansıdı.

RESMİ EVRAKTA SAHTECİLİK

Mansur Yavaş’ın, Ankara’da bir iş adamına 600 bin dolar bedelli sahte bir senet ile icra takibi başlattığı ortaya çıktı. Bu bedeli ise tehdit ve şantaj yoluyla tahsil etmeye çalıştı. Hakkında başlatılan icra takibine Ankaralı iş adamı itiraz etti ve senetteki imzanın kendisine ait olmadığını söyledi. Ankara 1. İcra Hukuk Mahkemesi tarafından söz konusu senedin emniyet, jandarma kriminal ve Adli Tıp Kurumuna gönderilmesine kara verildi. Yapılan incelemeler sonucunda ise Mansur Yavaş’ın sahte senet düzenlediğine karar verildi. Mansur Yavaş sahte senedi icra takibine koymak suçundan 329 bin 736 TL. kötü niyet tazminatına ve 164 bin 868 TL. para cezasına mahkûm edildi. Bu karar Yargıtay tarafından onanarak kesinleşti.

KASETLE ŞANTAJ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yaptığı soruşturmalar neticesinde Mansur Yavaş’a ait telefon numarasından Ankaralı iş adamını tehdit ettiği ve aynı hat üzerinden uygunsuz görüntülerin bulunduğu kasetle yaptığı şantaj delil olarak mahkeme dosyasında yer aldı. Mansur Yavaş kendisine ait telefon hattı üzerinden Ankaralı iş adamına uygunsuz görüntülerinin olduğunu ve kendisine ödeme yapmaması halinde bu görüntüleri medyaya servis etmekle tehdit etti. Bu tehditler ise Cumhuriyet Savcılığı tarafından TAPE haline getirilerek dava dosyasına delil olarak konuldu. Mansur Yavaş’ın sahte senet ile icra takibi yapmasının ardından mağdur iş adamı Mansur Yavaş hakkında tehdit, uygunsuz içerikli kamera kayıtları üzerinden şantaj, hakaret, yargı içinde örgüt kurma ve resmi belgede sahtecilik suçlarından dolayı soruşturma açılmasını ve cezalandırılmasını talep etti. Mansur Yavaş’ın hali hazırda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde yürütülen soruşturmalar çerçevesinde üç ayrı suçtan dolayı soruşturma geçirdiği belirtildi.

ÜZERİNİ ÖRTMEYE ÇALIŞTI

Mansur Yavaş resmi evrakta sahtecilik yapmakla kalmadı, bu suçun üzerini örtmek için devreye yargıdaki “Ankaralılar” olarak tabir edilen grubu dahil ettiği iddia edildi. Ayrıca soruşturma dosyasına Mansur Yavaş’ın yargı içindeki FETÖ/PYD yapılanması ile yakınlığının olduğu mahkeme dosyasındaki iddialar arasında yer aldı.

BAYKAL KUMPASINDAN HABERDAR MIYDI?

Savcılık dosyasında CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a kaset istifası sonrası ağır hakaretleri, MHP’li vekillere kurulan kaset kumpası öncesi ve sonrasında yaptığı konuşmaları da TAPE haline getirilerek dava dosyasında delil olarak konuldu. Mansur Yavaş’ın yargı kanadındaki bu gücü nasıl sağladığı ise merak konusu haline geldi. Bir diğer husus ise bugüne kadar Mansur Yavaş hakkında resmi evrakta sahtecilik yapmak suçundan kesinleşmiş cezası bulunmasına rağmen bu dosyanın kimler tarafından ve neden saklandığı oldu. Mansur Yavaş’ı kim, neden korumak istedi?

CHP VE İYİ PARTİ MANSUR YAVAŞ'TA NEDEN ISRARCI?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in Mansur Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için neden ısrarcı olduğu ortaya çıktı. Deniz Baykal’ın kasetinin yayınlanması sonrası genel başkan koltuğuna oturan Kemal Kılıçdaroğlu ve 1 Kasım sonrası MHP’yi yargıdaki FETÖ kanalı ile ele geçirmeye çalışan Meral Akşener’in, Mansur Yavaş’a olan ilgisi dikkatlerden kaçmadı. Mansur Yavaş’ın 1 Kasım sonrası MHP’yi ele geçirmek isteyen güruha destek vermesi de “MHP’ye karşı Yargıdaki FETÖ kanalının açılmasında Mansur Yavaş’ın etkisi var mı?” sorusunu gündeme getirdi. 1 Kasım sonrası MHP’yi ele geçirmek için FETÖ’nün kurduğu kumpasta “Ankaralılar” olarak tabir edilen sözde grubun etkisi var mıydı? Bu grup içinde yer alan hakim ve savcıların FETÖ/PYD ile illiyet bağı hangi seviyedeydi? Bu soruların cevabı birçok olayı aydınlatacak ve zilletin karanlık yüzünü bir kez daha deşifre edecek…

SAHTE SENEDE İCRA TAKİBİ

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmaya hazırlanan Yavaş’ın usulsüz iş takibi yaptırdığı mahkemeye de yansıdı. 600 bin dolarlık sahte senet ile icra takibi de yaptırdığı kanıtlandı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.