Mansur Yavaş'ı 'yaz yağmuru' götürecek!

Mansur Yavaş'ı 'yaz yağmuru' götürecek!

Ankara'da etkili olan yaz yağmurları, çeşitli bölgelerde sele dönüştü. Ev ve iş yerleri zarar gören vatandaşlar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı önlem almamakla suçladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Fatih Ünal, son zamanlarda Ankara'daki sel baskınlarından, çileye dönüşen yoğun trafikten Ankaralıların çok şikayetçi olduğunu belirterek, "Büyük mağduriyetler söz konusu. Daha önce de seller oluyordu bahanesine sarılmadan bugünkü belediye yönetiminin Mansur Yavaş'ın bu konulara ciddiyetle eğilmesi gerekiyor" dedi.

AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmazer ise; Mansur Yavaş'ı eleştirdi ve "Heykeller sele, afete, trafiğe çözüm olmaz. Bu kadar heykel yaparak insanların sorunlarını çözemezsiniz" dedi.

Sabah'tan Tolga Özlü'nün haberine göre: Ankara'da önceki gün etkili olan yağışlar ev ve işyerlerine büyük zararlar verirken, tarım arazileri sel suları altında kaldı çok sayıda hayvan da selde telef oldu. Vatandaşlar sele karşı önlem almayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a tepki gösterdi.

Başkent'te etkili olan sağanak nedeniyle Yenimahalle ilçesinde bulunan bir derede taşkın meydana geldi. Sel sularına kapılan 4 köpek ve 2 inek ölürken, tarım arazileri sular altında kaldı, 11 evi de su bastı.

Alınan bilgilere göre, Karacakaya Mahallesi sakini bir hayvancının dere yatağında otlattığı 2 ineği sele kapılarak kilometrelerce sürüklenip, öldü. Su basan evlerden birinde ise bahçede bulunan 4 köpek boğuldu. Su birikintisini tahliye etmek için Ankara Büyükşehir ve Yenimahalle Belediyesi ekipleri bölgede çalışma başlattı.

Mahalle sakinlerinden Fethi Akbulut, aşırı yağmur nedeniyle dere yatağında taşkın olduğunu belirterek, "Dağdan aşağı sel indi. Evleri su bastı. 2 katlı evi vardı komşunun, 1'inci katını komple su bastı. 4 köpeği vardı, hayvanlar orada kaldı, öldü. Köyde komşunun birinin dere yatağında otlattığı inekleri vardı, 2'sini sel suları sürüklemiş, telef oldu hayvanlar. Benim zararım da var. Ekinlerim vardı, 5- 6 dönümlük arazide ekili nohut vardı, sel altında kaldı" diye konuştu.

OTO SANAYİ SİTESİ GÖLE DÖNDÜ

Başkent'in önemli sanayi merkezlerinden Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi de su baskınlarından büyük zarar gördü. İşyerleri su baskınlarından büyük zarar görürken adeta denize dönüşen Şaşmaz caddelerinde otomobiller sel sularından adeta görünmez oldular. İşyerleri zarar gören esnaflar önlem alınmadığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a tepki gösterdiler.

ÜNAL: "ANKARALILAR SELLERDEN ÇOK ŞİKAYETÇİ"

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili ve AK Parti Keçiören Belediye Meclisi Üyesi Fatih Ünal, son zamanlarda Ankara'daki sel baskınlarından, çileye dönüşen yoğun trafikten Ankaralıların çok şikayetçi olduğunu belirterek, "Büyük mağduriyetler söz konusu. Daha önce de seller oluyordu bahanesine sarılmadan bugünkü Belediye Yönetiminin, Sayın Mansur Yavaş'ın bu konulara ciddiyetle eğilmesi gerekiyor" dedi

Başkent Ekonomi Platformu Başkanı ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Hizmet Sektörü Komisyon Başkanı, ATO Meclis Üyesi İbrahim Ayhan da Şaşmaz Sanayi Sitesi'ndeki su baskını görüntülerini paylaşarak, "Yazık değil mi bu esnafa, birileri hemen daha önce niye yapılmadı yazacak… İyi de adama sormazlar mı; 2.5 senede ne yaptın algıdan başka?" diye sordu.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.