Mansur Yavaş'ın avukatından şok itiraf: Sahte senet davasında yeni gelişme

Mansur Yavaş'ın avukatından şok itiraf: Sahte senet davasında yeni gelişme

Sahte senet davası ile gündeme gelen CHP Ankara Büyükşehir Belediye Balkanı Mansur Yavaş'ın avukatından gelen şok itiraf gündeme bomba gibi düştü.

Ankara Büyükşehir’in CHP’li Başkanı Mansur Yavaş’ın yargıya intikal eden ‘sahte senet’ suçlamalarının altından yeni bir skandal ortaya çıktı.

Yavaş’ın kendisinden “sahte senetle” 600 bin dolar tahsil ettiğini öne süren Necmettin Kesgin için Mansur Yavaş ve çevresi de Kesgin’e ait olduğu iddia edilen bir diz üstü bilgisayarda çıktığı öne sürülen görüntüler nedeniyle, “çocuk p.rnocusu birinin iddiaları” suçlamalarında bulunmuştu.

yavas-dava1.JPG

 

yavas-dava2.JPG

 

YAVAŞ'IN AVUKATINDAN İTİRAF

Ancak Mansur Yavaş avukatı tarafından Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 10. Ceza Dairesi’ne 10 Şubat 2020 günü verilen ve Necmettin Kesgin’in istinaf talebinin reddedilmesinin istendiği dilekçede, Kesgin’in “çocuk p.rnosu” ile suçlanmasına ve ceza almasına sebep olan diz üstü bilgisayarın Necmettin Kesgin’e ait olmadığı itiraf edildi.

Söz konusu dilekçede, Necmettin Kesgin kastedilerek, “CMK’nun 134/1 maddesine göre inceleme yapılacak ve imaj alınacak bilgisayarın maddedeki tabirle ‘şüphelinin kullandığı’ bilgisayar olması gerekir. Oysa söz konusu bilgisayar şüphelinin kullandığı ya da sahibi olduğu bilgisayar değildir…” ifadeleriyle, Kesgin’e ceza verilmesine sebep olan ve Mansur Yavaş ve çevresinin, “sahte senetle 600 bin dolar tahsil ettiği” yönündeki iddiaları itibarsızlaştırmak için kullandığı “çocuk p.rnosu” söylemlerinin temeli olan bilgisayarın aslında Kesgin’e ait olmadığının açık bir şekilde itiraf edildiği görüldü.

 

 

yavas-itiraf.JPG

 

NE OLMUŞTU?

Kamuoyu bir süre önce Mansur Yavaş’ın sahte senetle, Necmettin Kesgin’den 600 Bin Dolar tahsil etmek istediği yönündeki iddialarla sarsılmıştı. Daha sonra, Yavaş’ın, senetteki imzanın, borçlu görünen Necmettin Kesgin’e ait olmadığı anlaşılınca Mansur Yavaş’ın, “sahte senetle icra takibi yapmaktan” para cezasına çarptırıldığı ortaya çıkmıştı.

Bu gelişmelerle birlikte, Mansur Yavaş, Kesgin hakkında ceza davası açtırdığı ve Kesgin’i 6 yıl hapis cezasına mahkum ettirdiği anlaşılmıştı. Yavaş ve Necmettin Kesgin’i çocuk p.rnoculuğuyla suçlamış, CHP çevreleri ile İyi Partililer de Yavaş hakkındaki sahte senet iddialarını gündeme getirenleri, “bir çocuk p.rnocusunun iddialarına inanmakla” suçlamıştı.

Bu iddiaları kökten çürütecek ve Mansur Yavaş’ın itirafıyla büyük bir skandal ortaya çıktı. Ceza alan Necmettin Kesgin, davanın istinafta yeniden görüşülmesini isteyince, Mansur’un avukatı Kesgin’in istinaf dilekçesinin reddedilmesi için başvuruda bulundu.

10 Şubat 2020 tarihli bu dilekçede Necmettin Kesgin’e yönelik “çocuk p.rnosu” suçlamalarının temelini oluşturan bilgisayarın, Necmettin Kesgin’e ait olmadığı açık bir şekilde itiraf edildi.

 

yavas-bilgisayar-teslim-tutanagi.JPG

 

CEVAP BEKLEYEN SORULAR: BİLGİSAYAR KİMİN ?

 

Başkent’in CHP’li Başkanı Mansur Yavaş’ın Avukatının “söz konusu bilgisayar şüphelinin kullandığı yada sahibi olduğu bilgisayar değildir” ifadesi, Yavaş’ı kurtarmaya yönelik kurgudaki bütün ahengi bozmuş oldu. Zira, Necmettin Kesgin, başka bir davada çocuk p.rnosu seyrettiği gerekçesiyle 3 yıla mahkum olmuş, Yavaş ve çevresi de bu kararı kendilerine yönelik iddiaları itibarsızlaştırmak için her fırsatta kullanmıştı.

Asıl kritik eşik de bu dakikadan sonra ortaya çıkıyor.

- Necmettin Kesgin’e ait olduğu iddia edilen ve çocuk p.rnosu davasında delil kabul edilen bilgisayar imza karşılığı Mansur Yavaş’a teslim edilmişti.

Bilgisayarı bu tutanakla teslim alan Ankara’nın CHP’li Başkan’ı Mansur Yavaş’ın Avukatı Mustafa Ekinci, bilgisayarın Necmettin Kesgin’e ait olmadığını itiraf ediyor.

Durum böyle olunca, Necmettin Kesgin’in kendisine ait olmayan hatta Mansur Yavaş’a teslim edildiği ortaya çıkan bir bilgisayardan çıkan çocuk p.rnosu görüntüleri sebebiyle nasıl 3 yıl hapse mahkum ediliyor?

 

siyasetcafe.com

 

 

Kaynak:Avaztürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.