Mansur Yavaş'ın kaçak kazısına Kaymakamlık men kararı verdi

Mansur Yavaş'ın kaçak kazısına Kaymakamlık men kararı verdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB), Polatlı Organize Sanayi Bölgesi'ne kaçak su kuyusu açması üzerine Polatlı Kaymakamlığı harekete geçti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB), Polatlı Organize Sanayi Bölgesi'ne su taşımak üzere çiftçinin merasına 200 metre derinliğinde su kuyusu açması ve suyu taşımak için vatandaşın tapulu tarlasında 20 km izinsiz kazı yapması cezalandırıldı.

Olayın ortaya çıkmasıyla Polatlı Kaymakamlığı harekete geçti. Devlet Su İşleri 5. Bölge Müdürlüğü, Polatlı Ticaret Odası Organize Sanayi Bölgesi'ne 4 bin 742 lira 66 kuruş kaçak kuyu açma cezası kesti.

Sabah’dan Tolga Özlü’nün haberine göre; DSİ 5. Bölge Müdürlüğü, Basri Mahallesi sınırları içerisinde bulunan hazine arazisinden içme suyu temini için kuyu açılması ve yer altı su boru hatları döşenmesine ilişkin incelemede bulundu. Kurum, 28 Kasım'da 4 bin 742 lira kaçak kuyu açma cezası kesti. Polatlı Milli Emlak Müdürlüğü'nce 11 Kasım'da tespit yapılarak Polatlı Ticaret Odası Organize Sanayi Bölgesi adına ecrimisil ihbarnamesinin gönderildiği öğrenildi.

Basri Mahallesi Muhtarı Davut Yavaş'ın talebi doğrultusunda Polatlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Polatlı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yazılarına istinaden Polatlı Kaymakamlığı'nca 1 Aralık'ta 3091 Sayılı Kanun hükümlerinin uygulanması amacıyla keşif yapıldığı ve çalışmalara men kararı verildiği bildirildi.

 

KAZI KARARI MEN EDİLDİ

 

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Polatlı Kaymakamlığı'nın kazı kararını men ettiğini açıkladı.

Özcan, "1 aydır tüm zorbalıklar köylünün iliklerine kadar hissettirmişler. CHP demek zulüm demek. Tek parti döneminde halkı yokluk ve yoksulluğu yaşatan CHP, bugün de ele geçirdiği belediyeler aracılığıyla her türlü zulmü uyguluyor. Seçim döneminde, kul hakkı, adalet gibi söylemlerle halkı kandırıp oy devşiren CHP'li yerel yönetimi kaçak kazılarla halkı susuz bırakacaktı.

Mansur Yavaş öncelikle seçim öncesinde verdikleri sözleri yerine getirmelidir. Polatlı'nın 13 köyünde su sıkıntısı var, önce bunları halledin. OSB'de susuz kalmasın ama bu suları zaten az olan köylülerin merasından tarlasından izinsiz olmasın. ASKİ bunu planlar. En verimli en doğru şekilde bu iş yapılır. Bu vesileyle konuyu gündeme getiren SABAH Gazetesi'ne, Basri Mahallesi Muhtarı Davut Yavaş ve köylülerine, Polatlı teşkilatımıza teşekkür ediyorum" dedi.

 

NE OLMUŞTU?


Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'nın, Polatlı ilçesine bağlı Basri Mahallesi'ne kepçeleri soktuğu ve çiftçilerin tapulu arazilerine kuyu açtığı, bu kuyulardan çıkardığı suyu sanayi bölgesine yine çiftçilerin tarlalarını işgal ettiği ortaya çıkmıştı.

Basri Mahallesi Muhtarı Davut Yavaş, Polatlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne başvurdu. Dilekçede; "Polatlı İkinci Organize Sanayi Duatepe mevkiinde tescil harici alanda açmış olduğu izinsiz kuyudan suyu sanayi bölgesine götürmek için hem çiftçilerimizin arazilerine hem de mahallemize ait merayı gasp etmektedir. Zarar verilen parsel 152/109 nolu mera. Gereğinin yapılmasını arz ederim" denildi.

Polatlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü de Basri Mahallesi Muhtarı Davut Yavaş'ın başvurusu üzerine harekete geçti ve işgalin sona ermesi için Polatlı Kaymakamlığı'na başvurdu.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.