Mansur Yavaş'ta Canan Kaftancıoğlu'na destek verdi!

Mansur Yavaş'ta Canan Kaftancıoğlu'na destek verdi!

Yargıtay’ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen cezaları onamasıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan da açıklama geldi.

Yargıtay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında açılan davalarda 'kamu görevlisine hakaret', 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlarından verilen toplam 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasını onadı.

Bu gelişmenin ardından CHP'li Kaftancıoğlu'na destek verenler de oldu.

Bu isimlerden birisi de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu.

Yavaş, Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki kararının ardından, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

 

Yavaş, şu mesajı verdi:

 

“Bir saat adaletle hükmetmek, bin sene ibadet etmekten daha hayırlıdır.’ Sayın Canan Kaftancıoğlu’na verilen karar vicdanlarda hukukun değişmez evrensel ilkeleriyle değil, maalesef siyasetle yer etti. Hukuk haktır. Gençlerimize bırakacağımız en büyük miras adaletle hükmetmektir.”

Yavaş'ın açıklamasının yandaş yazar Nagehan Alçı'nın çağrısının ardından gelmesi ise dikkat çekti. Alçı, Twitter hesabından "CHP’li Mansur Yavaş’a sesleniyorum.. Canan Kaftancıoğlu siyasi yasak aldı ve bu gece hapse giriyor. Bu hukuk cinayetine karşı da sessiz mi kalacaksınız Mansur Bey? Osman Kavala’ya yapılanlara 5 senedir sustunuz. Kaftancıoğlu hapse girmek üzere. Yine mi susacaksınız Sayın Yavaş?" diye yazmıştı.

 

asaaa-010.JPG

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.