Mansur Yavaş'tan 'Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?' sorusuna yanıt

Mansur Yavaş'tan 'Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?' sorusuna yanıt

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bir yıl sonra ilk kez bir TV programına çıktı.

Mansur Yavaş'tan 'Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?' sorusuna yanıt

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bir yıl sonra ilk kez bir TV programına çıktı. Mansur Yavaş, KRT'de Şimdiki Zaman programında Gürkan Hacır'ın yönettiği  ve İsmail Saymaz, Barış Yarkadaş, akademisyen Elfin Tataroğlu ve Uğur Dündar'ın katıldığı programda soruları yanıtadı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 'Cumhurbaşkanı olmayı düşünüyor musunuz?' sorusunu yanıtladı. Mansur Yavaş, "Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili benim görev süremin tamamını milletin tartması lazım. Sonrasını Allah bilir" dedi.

'AYRICALIK İSTEMİYORUM'

Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek ile ilgili yaptığı açıklamada "Psikolojisi ya da ruh sağlığı bozuk, sürekli tweet atıyor ve ben muhatap almıyorum. Neden görevden alındığı da belli değil zaten Baktı ki belediyede işler yolunda, sürekli tweet atıyor 'çapsız şöyle, çapsız böyle' diyor. Şahsımı hedef aldığı için gidip şikayet ediyorum, savcı ise siyasetçi AİHM kararları gereğince buna katlanmalıdır diyerek takipsizlik veriyor. Herhangi bir şahıs AKP'li belediye başkanına 'çapsız' dediği için aynı savcı hemen dava açıyor. Ben hukukçuyum, hukukla oynamasınlar ben ayrıcalık istemiyorum." dedi.

Melih Gökçek'in 'çapsız' sözüne Uğur Dündar'ın "Hiç Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu için pişman oldunuz mu?" sorusu üzerinden yanıt veren Mansur Yavaş "Bu kirli siyaseti ortadan kaldırmak için oradayım. Çapsızlığım orada; onlar gibi beceremiyorum çocuğuma televizyon hediye edemiyorum, spor kulübü hediye edemiyorum. Benim dönemimde zengin olanlar yok. Yolsuzluk yapmakta ve iftira atmakta çapsızım, çapsızlık buysa." dedi.

'ALLAH BİLİR'

Uğur Dündar'ın "Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?” sorusu üzerine Mansur Yavaş şu yanıtı verdi:

"Ankara halkı beni Ankara’ya hizmet etsin diye seçti. Hatta böyle siyasi işlere karışmamı istemediği de belli ki sadece hizmet odaklı çalışınca şu konuşulmaya başlandı. “Adam işini yapıyor” Demek ki Türk milleti işini yapan adama hasret kalmış. İşini yaparken her şeye karışan insanı istemiyor. “Biz seni belediye başkanı olarak seçtik, belediye başkanlığını güzelce yap diyor”. Ben de memnunum, inşallah daha güzel hizmetler yapacağız. Atatürk’ün bize emanet ettiği Başkent’i dünya başkentleriyle yarışır bir hale getirmek için çalışacağız. Ondan sonra yarın sokağa çıktığımda “Geldi güzel de hizmet etti”, dendiği zaman benim için en büyük makam odur. Bunun haricinde bir şeye ne odaklıyım ne de düşünüyorum. Beni Ekrem Bey’le böyle zaman zaman yarıştırıyorlar ama şu kadarını söyleyeyim biz ancak hizmette yarışırız."

Gazetecilerin ısrarı üzerine Yavaş “Bir işi yaparken başka bir işe odaklanırsanız mümkün değil başarılı olamazsınız.” ifadelerini kullandı.

İşte o açıklamanın tamamı:

'AYGÜN BENİ GÖREVDEN ALDIRMAK İSTEDİ'

Yavaş, TOGO Kuleleri yüzünden davalık olduğu Sinan Aygün'ün rüşvet iddiasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kendisine tuzak kurulduğunu ifade eden Yavaş,"Beni görevden aldırtmak istedi ilk defa burada söylüyorum. Büyükşehir belediyesi bizden rüşvet istiyor deyip bir tezgah kurdular. İnşallah bana böyle söyledi, iftira attı diye iddia eder de onla da mahkeme görüşürüz" dedi.

Yavaş bir soru üzerine açıklamalarını, "İzin verin bunu zamanında açıklayalım. Ben gayet açık konuşuyorum. Versin beni mahkemeye böyle bir niyetim yoktu diye. Ben de ispat edebilirsem ederim edemezsem de tazminatını veririm. Bu kadar net konuşuyorum" şeklinde sürdürdü.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce mühürlenen TOGO kulelerine ilişkin Sinan Aygün tarafından işlemin iptali ve yürütmeyi durdurma başvurusu üst mahkemede reddedilmişti. Aygün’ün yerel mahkemenin işlemin iptali ve yürütmeyi durdurma kararına itiraz amacıyla başvurduğu Ankara Bölge İdare Mahkemesi de yerel mahkemenin ret kararının yasaya uygun olduğunu belirterek itiraz istemini geri çevirmişti. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, mühürleme işleminin sürdüğünü belirterek, kanunların sonuna kadar uygulanmaya devam edeceğini belirtmişti.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.