Mansur Yavaş’tan flaş karar: Cenazeler hemen defnedilecek

Mansur Yavaş’tan flaş karar: Cenazeler hemen defnedilecek

Türkiye'de resmi olarak açıklanan 18 kişinin karantinaya aldığı koronavirüs salgını nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, cenazelerin vakit namazlarını beklemeden hemen defnedileceği bilgisini verdi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için isteyenlerin cenazelerin vakit namazları beklenmeden defnedileceğini söyledi.

 

Tüm dünyada etkili olan koronavirüs, 6 bin 500'den fazla insanın ölümüne neden olurken 200 bine yakın insana da bulaştı.

 

Türkiye'de de 18 kişide görülen koronavirüs nedeniyle kurumlar her geçen gün önlemlerini artırıyor. Ankara'da da Büyükşehir Belediyesi, kalabalık ortamlarda bulunulmaması için cenazelerin hemen defnedilebileceğini açıkladı.

 

“İSTENİRSE HEMEN DEFNEDİLECEK”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, aldıkları kararla ilgili şunları yazdı:

“Vatandaşlarımızın sağlığını koruma kapsamında; kalabalık oluşmasını engellemek amacıyla cenazesi olan vatandaşlarımızın istekleri dahilinde, cenazeleri vakit namazı beklenmeksizin kıldırılarak defnedilecektir. Bu süreçte tüm vatandaşlarımızı toplum sağlığı için gerekli tedbirleri almaya, kalabalık yerlerde bulunmamaya davet ediyorum.”

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.