Mansur Yavaş'tan istifa çağrısı! Aç değil açıkta değilsiniz, niye ayrılmıyorsunuz?

Mansur Yavaş'tan istifa çağrısı! Aç değil açıkta değilsiniz, niye ayrılmıyorsunuz?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediyede geçen ilk 100 gününü değerlendirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, mazbatayı aldığı 8 Nisan'dan bu yana belediyede geçen ilk 100 günü DHA'ya değerlendirdi.

Başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana Ankara'da yönetim anlayışını değiştirdiklerini söyleyen Yavaş "Yaptığımız her şeyi hem ortak akıl hem de şeffaf bir şekilde duyurmaya çalıştık, duyuruyoruz. Sadece yaptığımız ihaleleri canlı yayınlamakla kalmayacağız, bunun haricinde mal ve hizmet alımlarını da aynı şekilde internet üzerinden yapacağız. Bu sayede daha çok insana ulaşarak, daha çok satıcıya ulaşarak, daha fazla rekabet sağlayarak belediyenin daha kaliteliyi daha ucuza alması için çalışmalarımız devam ediyor" dedi. 

Yavaş, proje takvimlerinde zaman zaman gecikmelerin yaşandığını belirterek, "Genel sekreterimizi atayamadık, genel sekreter yardımcılarına muvafakat alamadık. Bazı daire başkanlarını talep ettik, muvafakat alamadık, yasa böyle. Ama muvafakat alanların bir kısmı geldi. Genel itibarı ile eski yönetimden kalan arkadaşlarımız ile devam ettik. Yavaş yavaş kadromuzu oluşturmaya çalışıyoruz, geç de olsa. Bize göre eskiden yanlış yapıldığına inandığımız şeyleri düzeltmek, bununla ilgili bir teşkilat şeması oluşturmaya çalışıyoruz. Ama güzel işleyen şeylere de hiç dokunmadan devam ediyoruz" diye konuştu.

'DAHA UCUZA EKMEK VERMEK İSTİYORUZ'

Belediye şirketlerinde bazı problemlerin yaşandığını ifade eden Yavaş, "Sayın Cumhurbaşkanı’nın söylediği bir şey var; 'İnsan ekibi ile gelmeli ekibi ile gitmeli.' Biz de ekibimiz ile yönetmek istiyoruz. Şöyle bir eleştiri yaptılar; 'ikramiyeler ödenmedi' diye. Şirket genel müdürleri, şirket yönetim kurulları ödesin. Şu anda sorumlular onlar. Demek ki belediyeye bağımlılar. Belediye bir şey vermezse alamıyorlar. O zaman tabii ki bütçeyi yönetirken o insanların kimin olacağını seçmek benim hakkım. Daha önce de öyle olmuş. Belediye şirketleri ile ilgili denetim yapıldığı zaman ben hesap vereceğim belediye meclisinde ama bir başkası yönetecek" ifadelerini kullandı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde kamuoyu baskısı ile şirket yöneticilerinin istifa ettiğini hatırlatan Yavaş, şöyle devam etti:

"Burada hâlâ istifa etmeyen şirket yöneticileri var. Neden istifa etmiyorsunuz ki? Ankaralı yeni yönetimini seçti. Dolayısıyla yeni yönetim de kendi ekibi ile yönetime devam edecek. Siz niye gitmiyorsunuz? Aç değilsiniz açıkta değilsiniz. Baktığınız zaman içinde hakimler var, emekli olup çok yüksek maaş alan eski vekiller var. Niye ayrılmıyorsunuz? Üstelik zarar ettiriyorsunuz; örneğin Halk Ekmek. Biz Halk Ekmek'e kâr ettirip daha ucuza ekmek vermek istiyoruz. Halk Ekmek de daha başka şeyler satmak istiyoruz. Halk bundan yararlansın istiyoruz. Üreticinin malını direkt almak istiyoruz. Neden bunu yaptırmıyorsunuz ki bize? Ben sizlerin huzurunuzda görevlerini acilen bırakmalarını istiyorum. Belediye şirketlerinin yönetiminin belediye meclisinden seçilmesi gibi bir taslak hazırlandığı söylendi, hatta belediye encümeninin yapısının da değişeceği söylendi ama şu ana kadar gündeme gelmedi. Yapılacak mı bilmiyorum."

'GÖKÇEK RAKİBİM DEĞİL'

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in evinde bulunan kameraların sökümünde boksörlerin olduğu iddiasına da yanıt veren Yavaş, şunları söyledi: 

"İlgim de bilgim de yok, ona ayıracak vaktim de yok. Ama evine boksörler gelmişse herhalde savcılığa şikayet etmiştir. Gelen boksörleri yayınlamasını bekliyoruz. Duyduğum kadarı ile iki avukat hanımefendiyi 'boksör' diye nitelendirmiş. Benim siyasi rakibim değil bir şey değil, o yüzden bu konu hakkında konuşmama gerek bile yok."

 

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.