Mansur Yavaş'tan rüşvet tartışması ilgili önemli itiraf: Günahını almışım

Mansur Yavaş'tan rüşvet tartışması ilgili önemli itiraf: Günahını almışım

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'daki rant kavgası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş canlı yayında Ankara'daki rant kavgası ile ilgili soruları yanıtladı.

Yavaş programda kendisine yöneltilen 'Sinan Aygün’le bir görüşmeniz oldu mu?' sorusuna şu yanıtı verdi:

 

'Kendisi bu davayla ilgili bir görüşmem olmadı. Kendisi daha önce benim ziyaretime geldi. Bu dava ile ilgili de Sinan Aygün benimle görüşmek istedi. Ben bu görüşmeyi kabul etmedim çünkü başıma gelecekleri biliyorum. Ankara’da bir grup var, işlerini hatırla, tehdit, şantaj, rüşvet, siyasi bağlantı gibi yollarla çözüyorlar.

Aygün’ün meclis üyesi kardeşi aracılığıyla da benimle görüşmek istedi bunu da kabul etmedim. Hatta ‘ben meclis üyesiyim başkanla nasıl görüştürmezsiniz’ diye olay çıkardı.

Yavaş, 'Kılıçdaoğlu’nun size yönelik bir baskısı oldu mu?' sorusuna ise şu yanıtı verdi:

'Kemal Kılıçdaroğlu sadece bana Sinan Aygün’ün kendisine geldiğini ve şantaj yapar gibi dava açacağını söylediğini aktardı.Ben de kendisine Ankara halkının yararına olmayan bir iş yapıldığını, bu hukuksuzluğa onay veremeyeceğimi dile getirdim kendisi de ‘hukuk ne gerektiriyorsa onu yapın’ dedi.

 

'GÜNAHINI ALMIŞIM'
 

Yavaş açıklamalarının devamında şunları söyledi:

 

'Hukuk müşavirliğine vekaletten bakan hanımın ben günahını almışım. Saraynaz Hanım ( Hukuk Müşavirvekili Saraynaz Karahan) koşarak benim yanıma geldiler “Biz kararı maalesef istinaf ettik” dedi. Ben çıldırdım “nasıl edersiniz, kesin talimatım var” diye.

Biz istinafa gitmeyeceğimizi alenen duyurunca teftişe, hukuk müşavirliğine, belediye özel kalemine saat 5 civarında Sinan Aygün tarafından bir yazı gönderiliyor ‘yargılanırsınız, ceza alırsınız’ diye.

Bu yazı gelince panik oluyorlar ve dört hukukçu bir araya geliyorlar.

Sinan Aygün’ün Saraynaz Hanımı bir şekilde ikna ettiğini düşündüm ama yanılmışım, günahını almışım. Hukuk servisindeki arkadaşlar toplu olarak geldiler ‘biz yazıyı görünce olur da yetiştiremeyiz diyerek bunu verelim daha sonra geri çekeriz diye düşündük’ dediler.

Ben bunu yeni öğrendim. Ben istinaf başvurusunu duyar duymaz ortalığı yıktım. Saraynaz Hanımı görevinden alıp teftişe verdim. Sinan Aygün’ün onları maniple ettiğini düşündüm. Şimdi Sinan Aygün çıkıp ‘istedikleri olmayınca geri çektiler’ diyor.

 

 

siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.