Mansur Yavaş'tan Süleymancılara büyük kıyak! 2 bin kişilik kadro vermiş

Mansur Yavaş'tan Süleymancılara büyük kıyak! 2 bin kişilik kadro vermiş

CHP’nin 2019 Yerel Seçimlerinde İstanbul ve Ankara adaylarını destekleyen Süleymancılara kadro tahsis ettiği, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 2 bin 500, Ankara’da ise 2 bin Süleymancıya kadro verildiği ortaya çıktı.

Yerel seçimlerde CHP’li adayları destekleyen Süleymancılara CHP’li belediyelerde kadro tahsis edildiği tespit edildi.

Süleymancıların işe alınmaları için İstanbul Büyükşehir Belediyesine 2 bin 500, Ankara Büyükşehir Belediyesine de 2 bin kişilik liste verdikleri belirlendi. Süleymancıların verdiği listelerde yer alan isimlerin tamamına yakınının işe alındıkları bildirildi.

Halen belediyede görev yapan kişiler yaptıkları açıklamada, “Ankara Büyükşehir belediyesinde garip işler oluyor. Mansur Yavaş göreve geldikten sonra Melih Gökçek dönemi ile ilgili inceleme başlattı. Daha sonra usulsüzlük yaptıkları belirlenen bazı isimler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Fakat hukuki süreç tamamlanmadan aynı kişiler bir süre sonra yükseltildi. Daire Başkanı yapıldı. Bu izah edilebilir bir durum değil. Belediyede herkes şaşkınlık içinde” dediler.

 

SÜLEYMANCILAR ETKİLİ


Belediyede çalışan üst düzey bir yetkili de şu bilgileri verdi:


“Bizler yerel seçimlerde hep birlikte çalıştık. Bu arada Mansur Yavaş ve çevresi garip temaslar içindeydi. Süleymancılarla ve başka bazı tarikatlarla anlaşmalar yaptıklarını öğrendik. Bu bize ters geldi ama seçim kazanmak için sesimizi çıkarmadık. Sonra varılan anlaşma çerçevesinde taahhütlerde bulunduklarını öğrendik. Süleymancılar aynı pazarlığı İstanbul, Antalya (Alanya) ve başka illerde de yapmışlar. Sözler almışlar. Bu çerçevede işe alınmaları için İstanbul Büyükşehir Belediyesine 2 bin 500, Ankara Büyükşehir Belediyesine de 2 bin kişilik liste vermişler. Diğer illerdeki durumu bilemiyoruz.”

 

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE İŞLER KARIŞIK


Bilgi veren üst düzey bir belediye çalışanları Ankara Büyükşehir Belediyesindeki durumu şöyle anlattılar:


“Belediyede Süleymancıların işini takip eden kişi Mansur Yavaş’ın Özel kalem Müdürü Yüksel Arslan’dır. Belediyede herkesçe Süleymancı olarak bilinir. Süleymancılarla yapılan görüşmeleri organize edenin de görüşmelere bizzat katılan isimlerden birinin de o olduğu söylenir. Kurumda onun için ‘asıl belediye başkanı’ ifadesi kullanılır. Özel Kalem Müdürlüğünün yanı sıra işe alımlardan sorumlu olan İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı görevini de yürütmektedir. Süleymancıların işe alınma işlerini bizzat organize etmektedir. Normalde belediyenin kuruluşları ihtiyaçlarını bildirir. Kaç kişiye ihtiyaçları olduğunu belirler ve talepte bulunur. Ama Ankara Büyükşehir Belediyesinde sistem tam tersidir. Nereye kaç kişi yerleştirilecekse o kurumun yetkilileri aranır. ‘Şu kadar talepte bulun’ denir. Talep yazısı onaylanır. Eş zamanlı olarak isim listesi de ulaştırılır. Bu işleri Yüksel Aslan organize eder. Süleymancılar da bu yolla yerleştirilmiştir.”

Hem Özel Kalem Müdürü hem de İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı olan Yüksel Arslan'ın, ABB iştiraklerinden PORTAŞ'ın da Yönetim Kurulu Başkan Vekili olduğu, bu yolla birden fazla maaş ve huzur hakkı gelirine sahip olduğu da biliniyor.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.