Mansur Yavaş’tan yeni bir skandal: Erdoğan’ın sloganını kullandı

Mansur Yavaş’tan yeni bir skandal: Erdoğan’ın sloganını kullandı

Projeleri yerine skandalları ile öne çıkan CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’tan seçimlere sayılı günler kala flaş yeni bir skandal daha.

31 Mart Yerel seçimlerine çok az bir süre kala Ankara’da büyük bir yarış sürüyor.

Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, seçim kampanya sloganlarını tecrübe, üretkenlik ve projeleri üzerine oluşturmuş durumda.

Millet İttifakı’ndan CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ise Ankara’nın gündemine projelerinden çok “sahte senet” skandalı ile damgasını vurmuş durumda. 

ERDOĞAN’IN SLOGANINI RESMEN AŞIRMIŞ

Mehmet Özhaseki’nin ortada projeleri yok dediği Mansur Yavaş’ın Ankara sokaklarını 31 Mart’a sayılı günler kala Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk seçim sloganı olan ve Erdoğan’ı Erdoğan yapan “Tamam İnşallah” sloganıyla doldurması kafaları iyice karıştırdı.

tamam-insallah-mansur-yavas-siyasetcafe.png

GOOGLE 'TAMAM İNŞALLAH' DİYE YAZIP BAKMADINIZ MI?

CHP’li Mansur Yavaş’ın kampanyasını Erdoğan’ın “Tamam İnşallah” sloganıyla kapatmasına, “en azından bir Google ‘tamam inşallah’ diye arama yapma zahmetinde bulunmadınız mı?” eleştirileri yağıyor.
Mansur Yavaş’ın seçim kampanyasında orijinal bir çıkış yapamadan, Erdoğan’ın sloganını kullanmasını reklam çevreleri “taklitler aslını yaşatır” sözüyle değerlendiriyor.

YAVAŞ ÇİÇEKLİ BÖCEKLE, ÖZHASEKİ PROJELERİYLE ÖNE ÇIKIYOR

Mansur Yavaş’ın son afiş ve billboardlara çıktığı çiçekli böcekli tamam inşallah sloganına karşın, Cumhur İttifakı’nın Adayı Mehmet Özhaseki Ankara’nın cadde ve sokaklarını, afiş ve billboardlarını projeleriyle, yapacağı işlerle doldurmayı tercih etti. 

ERDOĞAN VE TAMAM İNŞALLAH

Recep Tayyip Erdoğan'ın Refah Partisi'nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Seçildiği 1994 yılı seçim müziği "Tamam İnşaallah"

1994 seçimlerinde İstanbul’da kıran kırana bir mücadele veriliyordu.

Adı davalar ve yolsuzluklarla anılan Nurettin Sözen sonrası sanatçı Zülfü Livaneli, Sosyal Demokrat Halkçı Parti’nin Sözen öncesi Belediye Başkanı olan Bedrettin Dalan, DYP’nin İlhan kesici ANAP’ın ve kazanmasına ihtimal ahi vermedikleri Recep Tayyip Erdoğan’da, Refah Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayıydı.

Seçim yarışı kıran kırana geçiyor, medya ve devletten para desteği olmadığı için tümüyle gönüllülük esasıyla çalışma yapıyordu Refah partisi.

Sürekli anketler yayınlanıyor ve RP’nin oy oranları baraj altı gösteriliyordu. O seçimlere damgasını vuran müzik de Tamam inşallah oldu.

Erkin Koray’ın Fesuphanallah adlı çalışması Refah Partisi’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a uyarlanmış ve sanatçı Ömer Çelik tarafından okunarak 1994 seçimlerine damgasını vurmuş ve kendisini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yapmıştı.

Hakan Sönmez
Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.