Mansur'u sildiler!

Mansur'u sildiler!

Dün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında gerçekleşen görüşmenin ayrıntıları belli oldu.

CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, dün CHP lideri Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasındaki görüşmenin ayrıntılarını aktardı.

Mansur Yavaş'ın son açıklamalarının her iki lideri de kırdığını ifade eden Canova, Ankara için bambaşka bir ismin gündeme gelebileceğini söyledi.

Dicle Canova, şu ifadeleri kullandı:

Bu işbirliğinin Türkiye genelinde değil, bazı büyükşehirlerde yapılması yönünde bilgi edindik. Büyükşehirlerde iki parti ayrı ayrı seçime girerlerse kazanamayacakları, işbirliği içinde hareket ederlerse sonuç alabileceklerini ifade ediliyor. İki parti büyükşehirler için yeni anketler yapacak. Ardından heyetler bir araya gelecek, teknik çalışmalara öyle geçilecek. İYİ Parti cephesine göre kısa sürede teknik görüşmelere geçilecek. İYİ Parti'ye göre 13-14 büyükşehirde güç birliğine gidilirse sonuç alınabilecek. İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin, Adana; bunlar arasında sıralanıyor.

Ankara zor denklem

En zor denklem iki parti arasında Ankara olacak. Meral Akşener İyi Parti'de olmasını istiyor. Dünkü görüşmede doğrudan Mansur Yavaş ismi üzerinden mesaj verilmediği belirtiliyor. Ama Mansur Yaıvaş'ın son yaptığı açıklamalar her iki lideri de incittti ifadesi kullanılıyor.

Dolayısıyla artık Mansur Yavaş isminin Ankara'da ikinci, üçüncü, dördüncü planda olduğunun altı çiziliyor.

Yani bir başka isim üzerinden de iki parti işbirliğine gidebilecek.CHP de Ankara için artık özel bir çalışma yapıyor. Kimi istiyor Ankaralı, bunu araştırıyor.Bambaşka bir isimle ortaya çıkabileciği ifade ediliyor.

Neden zor denklem. İYİ Parti. İYİ Partili aday üzerinden Ankara'da işbirliğine gidilmesini istiyor. CHP, Ankara'yı İYİ Parti'ye bırakır mı? İşte bu merak konusu. Konuştuğumuz İYİ Partili kurmay, 'Ne olacağı belli değil. İki taraf da Ankara'yı istiyor bu da çok normal. Ya buluşursunuz ya buluşamazsınız. Fakat bir ili kazanmak için yüzde 38'lik bir oran isteniyorsa, bu noktada yüzde 35 ile yüzde 5 arasında bir fark yok. Dolayısıyla önemli olan yüzde 38'i bulmak. Yani yüzde 35'te kazanamıyor, yüzde 5'te. Mantıklı hareket etmek gerekiyor' mesajını verdi.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.