Mardin Artuklu Üniversitesinde Genel Sekreterin eşine özel kadro skandalı

Mardin Artuklu Üniversitesinde Genel Sekreterin eşine özel kadro skandalı

Mardin Artuklu Üniversitesi Genel Sekreteri Şahin Arpağ'ın eşi için üniversiteye özel kadro açılarak öğretim görevlisi olarak başlatıldı iddiası...

 

Mardin Artuklu Üniversitesinin web sitesinde 6 Kasım 2017 tarihinden yayınlanan "Öğretim Elemanı Alımı" sınav sonuçları ilanına göre Mardin Sağlık Meslek Lisesinde Coğrafya Öğretmeni olan Mardin Artuklu Üniversitesi Genel Sekreteri Şahin Arpağ'ın eşi Sezin Arpağ MAÜ'ye bağlı Ömerli Meslek Yüksek Okulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümüne öğretim görevlisi olarak alındı.

 

ÇALIŞMA ŞARTI 2 YILDAN 10 YILA ÇIKARILDI
Özel işlerinden dolayı haftanın üç-dört gününü İstanbul'da geçiren Üniversite rektörü Ahmet Ağırakça'nın anlaşamadığı için de atadığı her rektör yardımcısı istifa ettiğinden rektör yardımcısı olmayan üniversiteyi emanet ettiği Genel sekreteri Şahin Arpağ'ın eşi olan Sezin Arpağ için hazırlanan özel kadro ile birlikte özel şartların da istenmesi dikkat çekti.

 

MAÜ Ömerli MYO'nun aynı tarihte aldığı bir diğer öğretim görevlisi için lisans mezunu ve 2 yıl çalışma şartı aranırken, Sezin Arpağ için açılan kadroda ise başvuran sayısının az olması ve kimsenin şartı tutmasın diye çalışma şartı 10 yıl gösterildi. Bu şekilde bu kadro için puanı yetmesine rağmen 5 kişinin başvurusu iptal edildi.


Sezin Arpağ, başvuru yapanlar arasında sadece kendisinin bu özel şartları tuttuğu için de tek başına sınava girerek sınavı kazanmış oldu.

 

AYNI ÜNİVERİSTE VE AYNI OKULDA İKİ AYRI UYGULAMA

Özel şartın aranmadığı aynı üniversite, aynı yüksekokul ve aynı bölüm için açılan Büro Yönetici ve Asistanlığı kadrosuna 40 kişi başvururken, genel sekreterin eşi alınsın diye 10 yıl çalışma şartının arandığı Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü kadrosuna ise sadece 4 kişi başvurabildi.

 

TEK BAŞINA SINAVA GİRDİ

Bu başvuru yapanlar arasında da Genel Sekreterin eşi Sezi Arpağ haricinde kimsenin şartı uymadığı için de sadece kendisi mülakata girerek sınavı kazanmış oldu.

 

ÜNİVERSİTENİN WEB SİTESİNDE DE YAYINLANAN O BELGELER

mardin.jpg

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum