Mardin’e akın ettiler…Oteller ve evlerde yer kalmadı!

Mardin’e akın ettiler…Oteller ve evlerde yer kalmadı!

Mardin, bahar sezonunun açılmasıyla birlikte adeta turist akınına uğradı. Otellerde yer kalmadı, vatandaş evlerini açtı. Ayrıntılar haberde;

Hoşgörünün sembolü olan ilimiz Mardin, bahar aylarının gelmesiyle birlikte turist akınına uğradı.

Geçtiğimiz yıllarda, terör saldırılarının gerçekleştiği şehir, yapılan operasyonlar sayesinde huzura kavuştu ve turistleri ağırlamaya başladı.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Yaman, bu yıl ki turist sayısının terörün olduğu dönemlere göre yüzde 300 arttığı söyledi. Yaman "Nisan ve mayıs ayları için otellerimiz dolu. Gelen misafirlerimizi misafirhanelere ve evlere yönlendiriyoruz" dedi.

640xauto-(1).jpg

OTELLERDE YER YOK, VATANDAŞ EVLERİNİ AÇIYOR

Otellerin tamamen dolduğunu belirten Yaman, "6 bin 500 yatak kapasitemizin hepsi dolu. Terör saldırıları dönemlerinde yatırımcı otelleri kapatıyordu. Fakat 2017 yılından itibaren başta Midyat ve Artuklu ilçelerinde yeni oteller açılmaya başladı. İnşallah bu yaz da otel açılmasını bekliyoruz. Her ne kadar 3 kat yükselmişse de bunun 5-10 kat artmasını istiyoruz. Misafirlerimiz otellerde yatak bulamazsa bile vatandaşlarımız evlerini açacaktır. Herkesi masal şehrine bekliyoruz." şeklinde konuştu.

640xauto-003.jpg

Turist rehberi Burak Erdem de, oteller dolu olduğu için halkın turistleri evinde ağırladığını söyledi. Bu durumdan memnuniyetini dile getiren Erdem, “Belediyeye görevlendirme yapılmasından sonra turizmde inanılmaz güzel çalışmalara imza atıldı. Bundan dolayı şehrimizde turizm canlılığı artarak devam edecek" dedi.

0x0-mardine-turist-akini-yasaniyor-1523264257042.jpg0x0-mardine-turist-akini-yasaniyor-1523264254956.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.