Mardin’e milyar dolarlık yatırım start alıyor: Erdoğan ve Bahçeli’ye flaş davet

Mardin’e milyar dolarlık yatırım start alıyor: Erdoğan ve Bahçeli’ye flaş davet

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ile Perform Yapı’nın sahibi Levent Kuloğlu arasında imzalanan Mardin’e Raylı Sistemler Entegre tesisi çok yakında start alıyor. Tesisin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli davet edilecek.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) büyük getiri potansiyeli olan dev yatırımları bölgeye çekmek amacıyla faaliyetlerine bir yenisini eklemiş ve (DİKA) ile Perform Yapı Firması ilearasında ‘Raylı Sistemler Entegre Tesisi’ kurulması amacıyla Yatırım ve İşbirliği Teknik Destek Protokolü imzalanmıştı.
İmza protokolü sırasında bir açıklama yapan DİKA Genel Sekreteri Altındağ, “Görevim boyunca ajansımız için en büyük önceliğimiz bölgemize katma değer sağlayacak yeni yatırımların gelmesi oldu. Bu maksatla ajans olarak yoğun çaba sarf etmekte ve yeni yatırım hamleleriyle bölgemize güç katma hedefindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bahsi geçen yatırıma önem verdiğini bilmekteyiz. Bu hususta gerekeni yapmak için çalışmalarımıza hız vereceğiz ve firmamıza da verebileceğimiz gerekli destekleri ajans olarak sağlayacağız. Daha önce cazibe merkezleri programı kapsamında binden fazla iş adamı ve yatırımcıya ulaşmış ve aldığımız başvuru sayılarıyla dikkat çekmiştik. Dolayısıyla büyük yatırım projelerinin bölgemize odaklandığını görmek bizi mutlu etmektedir. Bunun yanı sıra bölgeye yatırım konusunda kuşkuları olanların, böylesine dev yatırımların gelmesiyle ön yargılarının da kırılacağının farkındayız. Bundan hareketle ajans olarak ilgili firmaya destek vermek için harekete geçtik, büyük yatırımlara güven vermek adına çalışmalarımıza devam edeceğiz” demişti.

ÇOK YAKINDA STARTI VERİLİYOR

Edindiğimiz bilgiye göre Mardin’i ayağa kalkındıracak milyar dolarlık yatırımın en önemli parçası olacak olan Raylı Sistem Entegre Tesisi’nin startı çok yakında verilecek. Tesisin bitirilmesiyle birlikte Mardin, bölgenin en stratejik illerinden birisi haline gelecek.

Perform Yapı’nın sahibi Levent Kuloğlu aynı zamanda Anadolu Dostluk Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ADASİD) Başkanlığını yürütüyor. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Kuloğlu, dışarıdan dayatılmış bir döviz manüplasyonu ile ülkenin köşeye sıkıştırılmak istendiğini ancak, Türkiye’nin tüm bu hesapları bozacak kadar büyük bir ülke olduğunu ifade ederek; “Biz işadamları olarak ülkemize sürekli kaynak sağlayarak, büyümek ve yükselmek istiyoruz. Bu amaçla bölgenin makus talihini değiştirmek için Mardin’e Raylı Sistemler Entegre Tesisi’ni kurmak için yola çıktık. Şimdi çıktığımız bu yolda, Allah’ın izni ile artık startı vermek üzereyiz. Son çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu tesis ile bölgenin jeopolitik denklemi bir kez daha Türkiyemizin lehine gelişecek ve büyüyecektir” dedi.

bahcelierdoganacilis.jpg

ERDOĞAN VE BAHÇELİ Mİ AÇACAK

Yerel seçimlerde çıkan anlaşmazlığa rağmen, AK Parti ve MHP’nin Cumhur İttifakı’nı devam ettireceğine inandığını ve ülkenin geleceğinin en önemli hayrının bunda olduğunu söyleyen İşadamı Levent Kuloğlu, Mardin’de startı verilecek olan milyarlık yatırımın açılışına da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi davet edeceklerini açıkladı.

Kuloğlu, böylece Türkiye’ye, bölgeye ve tüm dünyaya tarihi bir mesaj vermek istediklerini; iş dünyasının sadece yatırımlarıyla değil, ayrılıkları ve fitneyi ortadan kaldıran müspet tavırlarıyla da çalışarak gündeme gelmesi gerektiğine inandığını söyledi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.