Mark Zuckerberg duyurdu: WhatsApp bundan sonra ücretli olacak

Mark Zuckerberg duyurdu: WhatsApp bundan sonra ücretli olacak

Gelişen teknoloji ile birlikte artan dijital platform kullanımlarına, WhatsApp’ın sahibi Mark Zuckerberg’ten beklenmeyen bir açıklama geldi.

Seneler önce “Facebook” isimli sosyal medya platformunu geliştirerek dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya erişen ve böylelikle de servetine servet ekleyen genç iş insanı Mark Zuckerberg, bir süre sonra hizmet alanını genişleterek yeni girişimlere adını yazdırdı.

Facebook, Facebook Messenger, Instagram ve WhatsApp gibi popüler sosyal medya uygulamalarını bir çatı altında toplayan Meta ile sayısız başarıya imza atan Zuckerberg, bir süre sonra metaverse evreni ile de ilgilenmeye başladı.

Uzunca bir süredir metaverse alanına yatırım yapan Mark Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin bir açıklama yaptı. WhatsApp çalışanlarını da bir mail ile konuya dair bilgilendirdiği bilinen Zuckerberg, şimdiye kadar beklediğini alamamış olduğu metaverse yatırımlarından vazgeçtiğini ve buna bağlı olarak da önceliğini Facebook Messenger ve WhatsApp platformlarına kaydırdığını ifade etti.

Her geçen gün servetine servet ekleyen ve son dönemlerin en popüler konuşma uygulamalarından olan WhatsApp’ın dünya genelinde yaklaşık olarak 3 milyar kişi tarafından kullanılmasını sağlayan Zuckerberg, yeni kararı ile birlikte WhatsApp’ın ücretli olacağına işaret etti. Hem teknoloji sektörünün hem de WhatsApp kullanıcılarının tepkileri ile karşılaşan bu kararın, yakın zaman içerisinde devreye gireceği tahmin ediliyor.

 

İKİ AYRI SÜRÜM OLACAK!

 

Mark Zuckerberg tarafından yapılan açıklamalara göre son dönemlerde kişisel verilerin güvenliğinin korunması adına birçok güncellemenin yapıldığı WhatsApp, bundan sonra ücretli olacak. Ancak her kullanıcı belirlenen abonelik ücretini ödemek zorunda kalmayacak. Edinilen bilgilere göre WhatsApp, ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki ayrı sürüm şeklinde kullanılmaya devam edilecek. Ücretli olan sürümde ise kullanıcılar için ek özellikler yer alacak.

 

WHATSAPP’IN ABONELİK ÜCRETİ BELLİ OLDU MU?

 

Kişisel verilerin korunması adına sayısız güncelleme yapan ve bu konuda halen çalışmaya devam eden WhatsApp için ücretli abonelik kararı veren Zuckerberg, henüz ücrete ilişkin net bir açıklama yapmadı. Ancak sektör temsilcileri aylık 1 dolarlık bir ücretin açıklanacağını düşündüklerini belirtti.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.