Mark Zuckerberg: “Yeterince çaba gösteremedik, Benim hatamdı, Özürdilerim”

Mark Zuckerberg: “Yeterince çaba gösteremedik, Benim hatamdı, Özürdilerim”

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, Facebook skandalı ile ilgili ABD Senatosunda ifade verdi. İşte ayrıntılar;

Tüm dünyada yankılanan facebook skandalı 87 milyon kullanıcısına ait verilerin Cambridge Analytica adlı şirket tarafından ele geçirildiğinin ortaya çıkması ile birlikte Facebook kurucusu Mark Zuckerberg dün ABD Kongresi’nde ilk ifadesini verdi.

Zuckerberg açılış konuşmasında, insanların Facebook'taki bağlantıları kullanarak diğer insanlara zarar vermesi ve sahte bilgi yaymasının engellenmesi gerektiğini belirterek, "İnsanların Facebook üzerinde paylaşımlarına karşı sorumluluğumuz var.” dedi.

1915833_620x410.jpg

BENİM SUÇUMDU, ÖZÜRDİLERİM

Senato üyelerine verdiği ifade de, Facebook kullanıcılarının verilerinin kötüye kullanılması nedeniyle özür dileyen Zuckerberg, “Benim suçumdu, özür dilerim, Facebook’u ben başlattım, olanlar tümüyle benim sorumluluğumda” dedi.

“Hiç kimsenin uygulamalarımızı kullanarak demokrasimizin temelini sarsmasını istemiyorum.” diyen Zuckerberg, yapılacak değişikliklerin zaman alacağını fakat bunun doğru şekilde yapılacağına olan bağlılığını taahhüt ettiğini belirtti.

Kamuoyunda, spor kıyafetleriyle görüntülenen 33 yaşındaki Zuckerberg bu kez takım elbiseliydi.

GEREKENİ YAPAMADIK

Zuckerberg, “İnsanları birleştirmenin güzel yanlarına odaklandıklarını ancak bunun kötü amaçlarla kullanılmasını engellemek için yeterince çaba gösteremediklerini, gerekeni yapmadıklarının açık olduğunu, bunun yalan haberler, seçimlere yabancı müdahalesi, nefret söylemleri için geçerli olduğunu” söyledi.

Topluluğu korumanın, şirketin kârını en üst seviyeye çıkarmaktan daha önemli olduğunu söyleyen Facebook CEO’su, kullanıcıların kişisel bilgilerinin usulsüz biçimde kullanılmasını önlemek için atmayı planladıkları adımları da anlattı.

PROTESTO EDİLDİ

Zuckerberg ifade verdiği sırada, dışarıda toplanan eylemciler Zuckerberg maskeleri ve “Facebook’u Silin” yazılı tişörtleri ile protesto gösterisi yaptı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.