Markanız için Instagram Reklamlarını Kullanmak

Markanız için Instagram Reklamlarını Kullanmak

Yapılan son analizler, Facebook kullanıcı sayısı düşerken, Instagram kullanıcı sayısının artığını söylüyor.

Instagram markalar için en önemli sosyal medya platformlarından biri ve bu platformda geniş kitlelere ulaşmak için mutlaka reklam seçeneğini de kullanmalısınız. Üstelik Instagram reklamları gayet düşük bir bütçe ile faydalanabileceğiniz reklam seçenekleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda Türkiye’de Instagram kullanıcı sayısı çok fazla ve bu platformda geçirilen zaman da bir hayli uzun! 

Instagram’da Etkili Bir Reklam Nasıl Oluşturulur? 

Bildiğiniz gibi görsel paylaşım üzerine kurulan bir sosyal medya sitesinden söz ediyoruz. Haliyle reklamlarınız görsel açıdan kullanıcıların beğenisini kazanabilmelidir. Etkili bir reklam oluşturmanın 3 adet püf noktası var: 
 

- Paylaşımlarınız kaliteli olmalı (Kaliteden tek kastımız yüksek piksel değil) 
- Görselin verdiği mesaj markanızla ilgili olmalı 
- Paylaşımınız bir konsept odaklı olmalı 

Üçünden de ödün vermezseniz kullanıcılar üzerinde etki bırakmanız mümkün olur. Bu 3 unsurun önemini biraz daha detaylı aktaralım. 

Neden Kaliteli Olmalı? 

Çünkü paylaştığınız görsel insanların bilinçaltında markanızla ilgili bir algı yaratır. Bu algıyı daha sonra değiştirmeniz neredeyse imkansızdır. Bu nedenle nasıl bir algı yarattığınız kontrolünüz altında olmalı! Özellikle de yeni bir markaysanız reklamın “niteliği” sizin için çok daha önemli demektir. Kalite sadece fotoğrafın netliği ile ilgili değil, etkileyici olmalı ve verdiği mesaj da kaliteli olmalı! Elbette reklamda yüksek çözünürlükte bir fotoğraf kullanılmalıdır. 

- Instagram reklamındaki görseliniz kullanıcının gözünü yoracak kadar karışık olmamalı!

Görsel Marka İlişkisi Nasıl Kurulur? 

Bunun bir değil, birden çok yolu var. Örneğin logonuzun renklerinin kullanıldığı bir fotoğraf seçebilirsiniz. Logonuzda bulunan çizim hatlarını andıran kareler de olabilir. Fotoğraftaki küçük bir simge ile dahi markanız arasında ilişki kurabilirsiniz. Örneğin pet shop ürünleri satan bir markasınız. Reklamınızdaki fotoğrafta evcil bir hayvan olmaması, markanız ile alakasız bir kare olduğu anlamına gelir. Direkt olarak markanızı anlatan karelerden de uzak durun. 

- Instagram reklamındaki görseliniz kullanıcıda alışveriş yapma isteği uyandırmalı! 

Bir Konsept Odaklı Olması Şart mı? 

Teknik olarak elbette şart değil ancak kullanıcıları etkilemek ve konseptinize bir mıknatıs gibi çekmek için reklamda kullandığınız görsellerden faydalanacaksınız. İşte bu nedenle mutlaka bir konsept doğrultusunda reklam görseli seçmeniz gerekiyor. Kullanıcıların reklamlarda gördükleri hikayeden etkilenmeli ve merak etmeli! 

Instagram reklamındaki görseliniz bir hikaye örgüsü oluşturmalı!

Instagram Reklam Modelleri Neler? 

Halihazırda Instagram markalara 4 farklı reklam modeli seçeneği sunuyor. Bunlar arasında en çok kullanılanlar video reklamlar oluyor. Ancak markanız, görseliniz ve anlatmak istediğinize bağlı olarak size en uygun reklam modelini seçmeniz de çok önemli! En çok tercih edilene değil, reklam bütçenizi en verimli şekilde kullanmanızı sağlayacak olan reklam modeline yönelmelisiniz. 

- Fotoğraf Reklamları 

Sade ve etkileyici bir fotoğraf ile markanızın reklamını yapabilir ve marka bilinirliğini artırabilirsiniz. 

- Video Reklamları 

Görüntü kalitesine odaklanmanız şart. Yüksek kalitede videolar ile markanızı anlatabilirsiniz. Yatak ve dikey formatta kullanılabilen videoların uzunluğu için sınır 60 saniye! Önerimiz ise sesten çok görüntüye odaklanmanız. Çünkü bu platformda videoların büyük bölümü sessiz izleniyor. 

- Dönen Reklamlar 

Bu reklam modelinde kullanıcılar ekranı kaydırarak sonraki videoyu ya da fotoğrafı görebiliyor. Çok sayıda görsel bu reklam modelinde kullanılabiliyor. 

Hikaye Reklamları 

Instagram Stories bölümünün kullanıldığı reklamlardır. Son aylarda bu reklam modeli de popülerlik kazandı. Dünyada “Stories” bölümünü kullanan Instagram kullanıcı sayısı 150 milyonu geçti. 

Küçük Bir Öneri: Markanızın Instagram hesabını Facebook ile bağlayın ve reklamınızın Facebook’ta da görünmesini mümkün kılın!

Detaylar için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.