Market çalışma saatleri değişti mi? Hafta sonu market ve bakkallar kaça kadar açık?

Market çalışma saatleri değişti mi? Hafta sonu market ve bakkallar kaça kadar açık?

56 saat sürecek olan sokağa çıkma yasağının başlayacağı bugünde milyonlarca vatandaş bakkal ve market çalışma saatleri arayışına çıktı.

Koronavirüs vaka sayılarındaki azalma kısıtlama ve yasaklarla birlikte market çalışma saatlerini de yeniden gündeme getirdi. Peki market çalışma saatleri değişti mi?

İçişleri Bakanlığının 81 ilin valiliğine gönderdiği "Yeni Kısıtlama ve Tedbirler" konulu genelgeye göre marketler hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması süresinde belirli saatlerde hizmet veriyor.

 

HAFTA SONU MARKETLER AÇIK MI?

 

Cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

Vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasaplara ve kuruyemişçilere gidip gelebilecek.

Yine aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.