Market fiyatları ne zaman düşecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi

Market fiyatları ne zaman düşecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, market fiyatlarındaki artışın birkaç aya düşeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 5 Ocak’ta partisinin genel merkezinde yaklaşık 48 milletvekili ile toplantı yaptı. Toplantıda milletvekilleri vatandaşlardan gelen talepleri Cumhurbaşkanı’na iletti.

En önemli şikayet marketlerin raflarındaki fiyatlar oldu. Milletvekilleri, vatandaşlardan gelen aşırı fiyat artışı kaynaklı eleştirileri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aktardı. Erdoğan’ın “Enflasyon odaklı bir yol izleyeceğiz. Fiyatlar normale dönecek, marketlerde fiyatlar birkaç aya kadar düşecek” dediği öğrenildi.

Tarım sektöründe yaşanan sorunlar da bir diğer önemli gündem başlığı olarak masadaki yerini aldı. Milletvekilleri, girdi maliyetleri ve kredi borçları yüzünden üretemeyecek hale gelen çiftçilerin durumu Erdoğan’a iletti.

Vekiller, Cumhurbaşkanı’na çiftçinin kullandığı mazot, gübre ve enerjinin yarısının devlet tarafından ödenmesi önerisini sundu. Ayrıca kuraklık nedeniyle sulama için acil gölet yapılması, devam eden yatırımlara ödenek artırımı da talepler arasında yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise bu talepleri not ettiği ifade edildi.

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin MÜSİAD bir programında ekonomiye yönelik açıklamalar yaptı. Her türlü tedbirin alınmaya devam edeceğini belirten Nebati, “Ortodoks politikaları bir kenara koyduk, heterodoks politikalar var” dedi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.