Market sahibi koronaya yakalanınca, mahalle karantinaya alındı

Market sahibi koronaya yakalanınca, mahalle karantinaya alındı

Türkiye koronavirüsle savaşmaya devam ediyor. Karantinaya alınan yerleşim yerleri ise her geçen gün artıyor. Bu kapsamda Ankara'nın Gölbaşı ilçesi Velihimmetli Mahallesi de bir market sahibinin korona testi pozitif çıkmasıyla birlikte karantinaya alındı.

Tüm dünya ile birlikte Türkiye'yi de etkisi altına alan korona virüse karşı en etkin mücadele olan sosyal izolasyon, Türkiye'de riskli görülen tüm yerlerde uygulanıyor. Daha önce bir çok ilde, ilçe, köy ve mahalleye karantinaya alındı. Devam eden karantina kuralları nedeniyle risk teşkil eden yerlere giriş ve çıkışlar yasaklanıyor ya da kontrollü bir şekilde yapılıyor.

GİRİŞ ÇIKIŞLAR KISITLANDI

Alınan önlemler dahilinde, Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde korona virüs tedbirleri kapsamında Velihimmetli Mahallesi'nde kontrollü giriş ve çıkış başladı. Sebebi ise bir market sahibi olan İbrahim T.'nin korona virüs testinin pozitif çıkması. Market işlettiği için insanların sıklıkla kullandığı bir iş yerine sahip olan market sahibi hastanede tedavi altına alınırken, marketten alışveriş yapan insanların sağlığını korumak adına mahalleye giriş çıkışlar kontrollü şekilde yapılmaya başlandı.

BARİKAT KURULDU

Ankara'nın Gölbaşı ilçesi Velihimmetli Mahallesi'nde bir market sahibinin korona virüs testi pozitif çıktı. Bunun üzerine mahallede kontrollü giriş-çıkış uygulaması başlatıldı. Sağlık personellerinin ve diğer görevli personellerin giriş ve çıkış yaptığı mahallenin yollarına barikat kurularak, güvenlik güçleri önlem aldı.

 

jan.jpg

 

JANDARMA KORUYUCU KIYAFETLE NÖBETTE

Jandarma ekipleri, dün akşamdan itibaren mahallenin giriş ve çıkışlarını kapattı. Salgına karşı koruyucu kıyafet giyen jandarma ekipleri, önlem alarak mahalleye giriş ve çıkışlara izin vermedi.

Sağlık ekipleri, jandarmanın önlemlerini sürdürdüğü mahallede sağlık kontrolüne başladı. Sağlık görevlileri, mahallede yaşayanları evlerinde ziyaret ederek tek tek sağlık kontrolünden geçiriyor. Mahalle sakinleri ayrıca dışarıya çıkmamaları konusunda uyarıldı.

 

 

 

korona-haberleri-icerik.jpg

y-002.jpg

siyasetcafe.png

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.