Marketler koronavirüsten nasibini aldı: Hangi ürünler yok satıyor?

Marketler koronavirüsten nasibini aldı: Hangi ürünler yok satıyor?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türkiye'de de koronavirüsün görüldüğünü açıkladığı ilk andan itibaren paniğe kapılan vatandaşlar, hemen marketlere yöneldi. Peki en çok hangi ürünler satın alındı?

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgının Türkiye'de de görüldüğünün açıklanmasından hemen sonra paniğe kapılan tüketiciler özellikle bazı ürünleri evlerinde stoklamaya başladı.

 

Aylardır gündemde olmasına rağmen, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ilk açıklama yaptığı 11 Mart gecesinin ilk saatlerinden itibaren alışveriş çılgınlığı başladı.

 

market1.JPG

 

İlk olarak maske ve kolonyaya yönelen tüketiciler, başta dezenfektan maddeler olmak üzere çamaşır suyu, sirke, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, peçete, kağıt havlu, bebek bezi gibi temizlik ürünlerine aşırı talep gösterdi.

 

Daha sonra vatandaşlar Çin ve İtalya gibi uzun süreli karantinalarla karşılaşacağını düşünerek gıda maddelerine yöneldi. En çok tercih edilen ürünlerin başında makarna geldi. Ardından en temel maddeler, un, yağ, şeker gibi ürünler adeta yağmalandı. Hazır çorbalar, Ton balığı ve konserve gibi uzun süre kullanılabilen ürünler de fazlaca tercih edildi.

 

market2.JPG

Aşırı talep ile birlikte bazı ürünlerin fiyatlarının özellikle internet sitelerinde fahiş şekilde artış gösterdiği tespit edildi. Büyük marketlerin bu süreçte fiyatlarına sadık kalarak satış yaptıkları gözlemlendi. 

 

Yetkililerin panik yapılmasına gerek olmadığı, Türkiye'de hastalığın henüz bir salgın belirtisi göstermediğini özellikle belirtmesine rağmen, marketlerdeki yoğun talebin devam ettiği göze çarpıyor.

market3.JPG

 

Özellikle büyük marketlerin kasalarında yoğunluklu olarak makarna, bebek bezi ve tuvalet kağıdının stoklandığı görülüyor.

 

 

market4.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.