Marmara Denizi satışa çıkarıldı

Marmara Denizi satışa çıkarıldı

Dün Cumhurbaşkanı kararları ile Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; Marmara Denizi'nin Tekirdağ sahili özelleştirme kapsamına alındı.

Dün Cumhurbaşkanı kararları ile Resmi Gazete’de yayımlanan, Elektrik Üretim AŞ’ye ait (EÜAŞ) Tekirdağ Doğalgaz Kombine Çevrim A ve B santralları ile bu santrallerin kullanımında bulunan taşınmazlar birlikte Marmara Denizi'nin Tekirdağ sahili de özelleştiriliyor.

 

TUZLA'DA BİR TAŞINMAZ DA ÖZELLEŞTİRME KAPSAMINDA

 

Cumhuriyet gazetesinden Mustafa Çakır'ın haberine göre, bu kapsamda devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan deniz alanları ise “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirilecek. Özelleştirme işlemi 31 Aralık 2025 tarihine kadar tamamlanacak. Ayrıca Mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait Ankara Etimesgut’taki dört taşınmaz ile İstanbul Tuzla’daki bir taşınmaz da özelleştirme kapsamına alındı.

Öte yandan mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye ait özelleştirme kapsam ve programında bulunan Ağrı Eleşkirt, Erzincan Çayırlı ile Yozgat Kadışehri’ndeki taşınmazlar için imar plan değişiklikleri yapıldı. Kapatılan TEKEL’e ait Balıkesir Savaştepe’deki taşınmazlar için de plan değişiklikleri onaylandı. Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan İstanbul Ataşehir’deki taşınmaza ilişkin plan değişikliğine yapılan itirazlar reddedildi. Planlarda yapılan değişikliklerin ardından bu taşınmazlar da önümüzdeki günlerde özelleştirilecek.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.