Marmaray zammını TCCD mi, İBB mi yaptı?

Marmaray zammını TCCD mi, İBB mi yaptı?

İstanbul'da geçtiğimiz hafta toplu taşımaya yapılan yüzde 35'lik zammın ardından bugün de Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları(TCDD)'na bağlı Marmaray'a zam yapıldığı açıklanmıştı.

Sosyal medya da Marmaray'a yapılan zam nedeniyle TCDD yoğun eleştirilere maruz kaldı. Söz konusu zamların ise diğer zamlarda olduğu gibi İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alındığı belgelendi.

İstanbul'da toplu ulaşıma yapılan yüzde 35'lik zammın ardından Marmaray bilet fiyatlarına da zam yapıldı. Buna göre, Marmaray biniş ücreti 5,70 liradan 7,75 liraya yükseldi.

Söz konusu zamların ardından TCDD sosyal medyada eleştirilerin hedefi haline geldi. 

O KARARI DA UKOME ALDI

Öte yandan, söz konusu zam kararının TCDD tarafından değil UKOME tarafından aldığı belgelendi.

AK Parti İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Saraçoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''CHP'li İBB Ulaşım zammı için UKOME'den aldırdığı kararla Metro, Metrobüs,Marmaray, Tramvay ve deniz otobüsleri gibi ulaşım araçlarının tamamına zam yapmış oldu. Marmaray,TCDD'ye bağlı olsa bile Marmaray kararını da UKOME çıkarıyor. Buna göre 1 ila 7 istasyon tam geçişi 2.60 TL'den 3.5 TL'ye yükseltildi.'' ifadeleriyle olayın detaylarını gün yüzüne çıkardı.

 

screenshot-13-001.jpg

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.