Marmaris’te çıkan yangın yerleşim yerlerine ilerliyor! Vatandaşlar tahliye edilmeye başlandı

Marmaris’te çıkan yangın yerleşim yerlerine ilerliyor! Vatandaşlar tahliye edilmeye başlandı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde hızla yayılan yangının yerleşim yerlerine yaklaşması nedeniyle 30 ev tahliye edildi.

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki ormanlık alanda dün akşam saatlerinde çıkan yangın nedeniyle karadan çok sayıda arazöz, personel ve iş makineleriyle müdahale sürüyor. Havadan müdahale ise sabah olmasıyla birlikte yeniden başladı.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş alana yayılan yangın için bölgeye yakın illerden de itfaiye ekipleri sevk edildi. Çok sayıda gönüllü de kendi imkanlarınca ekiplere destek olmaya çalışıyor. Güvenlik tedbirleri kapsamında yangın bölgesine görevlilerin dışında kimse alınmıyor.

 

kjkjk.jpg

 

30 EV TAHLİYE EDİLDİ

 

Alevlerin orman içindeki yerleşim alanlarına yaklaşması nedeniyle Bördübet mevkisinde bulunan 30 evde tahliye işlemleri başlatıldı.

Evleri gezen jandarma ve polis ekipleri, vatandaşların dumandan ve yangından etkilenmemeleri için evlerini boşaltmaları yönünde uyarıda bulunuyor. Vatandaşlar evlerini ve ahırlarda bulunan hayvanlarını boşaltmaya başladı. Bazı mahalle sakinleri ise evlerinin yanacağı endişesiyle gözyaşı döktü.

 

marmaris-teki-orman-yangini-hizla-yayiliyor-iki-15030844-8766-osd.jpg

 

VALİ DE OLAY YERİNDE

 

Muğla Valisi Orhan Tavlı da bölgede çalışmaları takip ediyor. Yangının kontrol altına alınması için ekiplerin yoğun bir çaba sarf ettiklerini aktaran Tavlı, tüm imkanların seferber edildiğini, takviye ekiplerin yangın bölgesine yönlendirildiğini kaydetti.

 

olpp.jpg

 

SOYLU VE KİRİŞÇİ MARMARİS'E GİDİYOR

 

Yangın söndürme çalışmalarını devam ederken iki bakan da çalışmaları yerinde incelemek için bölgeye gidiyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris'te çıkan orman yangınına yönelik çalışmaları incelemek üzere bölgeye hareket etti.


Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.