Mart ayı bilançosu: 231 terörist etkisiz hale getirildi

Mart ayı bilançosu: 231 terörist etkisiz hale getirildi

Bakanlık, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Türkiye ve milletin güvenliği için terörle mücadeleye, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edileceğini vurguladı. 

Milli Savunma Bakanlığınca (MSB) terörle mücadele başta olmak üzere bakanlığın faaliyetleri ve gündemdeki konulara ilişkin basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

Açıklamada, artan bir şiddet ve tempoda kararlılıkla devam eden terörle mücadele kapsamında, 1 Mart tarihinden itibaren yurt içinde ve sınır ötesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve FETÖ başta olmak üzere DEAŞ dahil terör örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele edilerek, devam eden operasyonlar neticesinde 231 terörist etkisiz hale getirildiği belirtildi.  

 

msb-min.JPG

 

Açıklamada, “Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin ve milletimizin güvenliği için terörle mücadeleye, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir” ifadesi kullanıldı. 

Açıklamaya göre, hudut güvenliği ile ilgili olarak, Mart ayı içerisinde, hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan toplam 5 bin 867 şahıs yakalandı, 19 bin 722 şahıs ise hududu geçemeden engellendi. Bu şahıslar arasında 5’i FETÖ olmak üzere toplam 15 terör örgütü mensubu yer aldı. 

İcra edilen operasyonlar neticesinde; 19 bin 346 paket sigara, 116 kilogram uyuşturucu ve 350 adet muhtelif silah ele geçirildi. 

Mehmetçik Suriye halkının yanında

Suriye harekat alanında terörden temizlenen bölgelerdeki mayın/EYP temizliği ile hayatın normalleşmesi maksadıyla insani yardım, altyapı ve günlük hayatı destekleme faaliyetleri, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarla koordineli olarak devam ediyor. Güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik taciz ve saldırı girişimleri birliklerimiz tarafından engelleniyor.

Bu kapsamda, Suriye harekat alanlarında DEAŞ terör örgütü mensupları dahil olmak üzere Mart ayı içerisinde 183 terörist, kahraman komandolar tarafından etkisiz hale getirildi. 

Suriye’de son dönemde TSK tarafından huzur ve güvenlik ortamı sağlanan bölgelerde saldırılar gerçekleşti. 5 ve 14 Mart 2021 tarihlerinde rejim ve destekçileri tarafından ateşlenen ÇNRA ve balistik füzeler, kuzeydeki Cerablus ve El Bab ilçelerindeki sivil yerleşim yerleri ile akaryakıt tankerlerinin park noktalarını hedef aldı. Saldırılarda 1 sivil öldü, 41 sivil yaralandı.

Yine 18 Mart 2021 tarihinde rejim kontrolündeki Tel Rıfat/Maranaz bölgesinden Kilis’e roket saldırısı düzenlendi. Rejim tarafından 21 Mart 2021 tarihinde, Birleşmiş Milletler tarafından koordinatları belirlenen ve vurulmaması gereken İdlib Atarib’deki bir hastaneye top atışları yapıldı, saldırı neticesinde 1’i çocuk olmak üzere 5 masum sivil hayatını kaybetti, 10 sivil ise yaralandı. 

Hastaneyi vuran rejim ve destekçileri Bab El Hava meskun mahalli bölgesinde bulunan petrol tesislerine, Yerel Kolluk Kuvvetlerinin Cezaevi ve Emniyet Müdürlüğü binasına hava taarruzu yaptı, saldırıda 1 sivil hayatını kaybetti, 2 sivil yaralandı, ayrıca 20 TIR yandı ve bazı binalarda hasar oluştu. 

Söz konusu saldırıların derhal sonlandırılması için Rusya Federasyonu tarafına bildirimde bulunuldu, belirlenen hedefler derhal ateş altına alınarak imha edildi, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. 

Açıklamada, “Hastaneyi bile vuracak kadar gözü dönen; çocuk, kadın, yaşlı demeden masum sivillere yönelik insanlık dışı ve canice saldıranları şiddetle ve esefle kınıyor ve dünyanın bu insanlık suçuna sessiz kalmaması gerektiğini vurgulamak istiyoruz. Bölgede masum ve mazlumları gözeterek Suriye halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Milli Savunma Bakanımız ile Rusya Federasyonu Savunma Bakanı arasında 25 Mart 2021’de yapılan telefon görüşmesinde, Suriye’deki ihlaller ele alınmış ve bazı önlemler alınması konusunda mutabık kalınmıştır” denildi. 

Azerbaycan, Libya, Ege ve Akdeniz

Ermenistan işgalinden kurtarılan bölgelerde kardeş Azerbaycan ordusuna destek sağlamak maksadıyla, mayın/EYP arama ve imha faaliyetleri kapsamında bugüne kadar bölgede 217 bin 865 metrekare alan mayınlardan temizlendi. 

Libya nizami ordusunun teşkili ve birliklerinin uluslararası standartlara ulaştırılması maksadıyla Libya’da 5 eğitim merkezinde eğitimler devam ediyor. Libya halkının huzur ve güvenliğine katkı sağlanması amacıyla şu ana kadar 4 bin 407 Mayın/EYP ve patlamamış mühimmat tespit edilerek etkisiz hale getirildi. 

TSK, Ege’de, Doğu Akdeniz’de Türkiye ve KKTC’nin hak, alaka ve menfaatlerini korumaya, Kıbrıs Adası’nda uluslararası garanti ve ittifak antlaşmaları doğrultusunda barış ve güvenliğin teminatı olmaya devam ediyor. 

Türkiye ile Yunanistan arasındaki istişari görüşmelerin 62’ncisi yapıldı, NATO Karargahında Ayrıştırma Önlemleri Toplantılarının 11’incisi icra edildi. Önümüzdeki dönemde, Güven Artırıcı Önlemler toplantılarının dördüncüsünün Ankara’da yapılmasına yönelik Yunan muhataplara davet yenilendi. 

Açıklamada, “Türkiye, sorunların çözümünde ve tüm ilişkilerinde, barış, dostluk, iyi komşuluk ilişkileri, uluslararası hukuk ve ittifak ruhunu gözeten yapıcı tutumunu sürdürmeye devam edecektir” denildi. 

Harekat, tatbikat ve eğitimlere ilişkin detaylı bilgi de verilen açıklamada, Ariadne-2021 Mayın Harbi Davet Tatbikatı’nın, Yunanistan ev sahipliğinde, Türkiye tarafından komuta edilen NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2’de (SNMCMG-2) görev yapan Bulgaristan, Fransa, İspanya, İtalya ve Türkiye ile milli kontrolde Yunanistan ve Romanya Deniz Kuvvetleri unsurlarının katılımı ile 27 Mart-4 Nisan 2021 tarihleri arasında icra edileceği belirtildi. 

NATO ülkeleri arasında mayın harbi konusunda birlikte çalışabilirliği ve iş birliğini geliştirmek maksadıyla icra edilecek tatbikata, NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2 sancak gemisi “TCG SOKULLU MEHMET PAŞA” ve grupta görev yapan mayın avlama gemisi “TCG AYVALIK” ile iştirak edileceği vurgulandı. 

FETÖ ile mücadele

Açıklamada, FETÖ ile ilgili olarak bakanlığın tüm birimleri ile aynı hassasiyet ve kriterlerle; yeni bilgi, belge ve veriler ışığında kararlılıkla mücadelenin sürdüğü kaydedildi. 15 Temmuz 2016’dan itibaren 21 bin 494 personelin ihraç edildiği, 3 bin 173 personel hakkında ise idari sürecin devam ettiği belirtilen açıklamada, 1 Ocak-25 Mart 2021 tarihleri arasında 712 personelin kamu görevinden çıkarıldığı, 101 emekli personelin rütbesinin geri alındığı, 44 personelin görev iade edildiği, 3 emekli personelin rütbesi/unvanının iade edildiği duyuruldu. 

 

 

feto-min.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.