Mart ayında kar sürprizi! İstanbul'a dayandı

Mart ayında kar sürprizi! İstanbul'a dayandı

Mart ayında kış ayında görülmeyen yağışlar başladı. Adıyaman ve Şanlıurfa'da sel felaketi yaşandı. 17 kişi hayatını kaybetti. Türkiye genelinde de yağışlar etkiliyor.

Mart ayında bazı bölgelerde kar yağışı başladı. Aniden başlayan kar etrafı beyaza bürüdü. Kar yağışı İstanbul'a yaklaştı.

Ancak İstanbul'da kar yağışı beklenmiyor. Soğuk hava ve yağmur hafta sonu da etkisini sürdürecek.

Düzce'nin yüksek kesimlerinde mart ayında kar yağışı etkili oluyor. Sinekli Yaylası'nda da etkili olan kar yağışıyla birlikte her taraf beyaza büründü.

Düzce ve Bolu sınırında Sinekli Yaylası'nda da lapa lapa kar yağdı. Kar yağışıyla birlikte evlerin çatıları ve yeşil alanlar beyaza büründü.

 

MERSİN'DE DOLU YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce 'sarı uyarı' verilen Mersin'in bazı bölgelerinde yağış etkili olmaya başladı.

Kentin yüksek kesimlerinde sağanak etkisini gösterirken, kent merkezinde ise önce yağmur ardından dolu yağışı yağdı.

Doluya dışarıda yakalananlar, kapalı alanlara sığındı. Bazı vatandaşlar, zarar görmemesi için araçlarının üzerini örttü.

Dolu kısa sürede çevreyi beyaza bürüdü. Yaklaşık yarım saat süren dolu yağışının ardından güneş kendisini gösterdi.

 

İSTANBUL’DA HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK, YAĞMUR YAĞACAK MI?

 

Meteoroloji İstanbul’da hafta sonu havanın nasıl olacağını açıkladı.

İstanbul’da 18 Mart Cumartesi günü hava 10 derece olacak ve aralıklı yağmur ve sağanak yağışı etkili olacak. 19 Mart Pazar günü ise İstanbul’da hava 9 derece olacak ve yine yağmur yağacak.

 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

 

Yağışların; Antalya, Isparta, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

 

Rüzgarın, Marmara’nın batısı ile Kıyı Ege’de kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT

 

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.