Mavi Balina oyunundan sonra çocuklar için yeni tehlike! 'Yandere Simulator'

Mavi Balina oyunundan sonra çocuklar için yeni tehlike! 'Yandere Simulator'

Son günlerde ortaokul ve lise çağındaki çocukları hedef alan Yandere Simulator oyunu minicik hayatları karartıyor. Çocukların ve gençlerin cep telefonu, tablet ve bilgisayarı başıboş halde uzun süre kullanması ürküten sonuçlar doğuruyor.

Uzmanlar ebeveynleri uyardı. Bir dönem ‘Mavi Balina’ oyunu ile birçok ölümler gerçekleşmişti. Şimdiki tehlikenin adı ise; Yandere Simulator. Eğer çocuğunuz bu oyuncu oynuyorsa hemen silin.

Milyonlarca oynayanı ve izleyeni olan simülasyon oyunu henüz küçük yaştaki çocuklara adeta öldürme teknikleri veriyor ve öldürmeye teşvik ediyor. Doç. Dr. Psikiyatrist Armağan Samancı, bu tarz oyunların saldırganlık eğilimi olan bireyleri tetikleyerek istenmeyen sonuçlara yol açtığını belirterek, ‘Sanal dünyanın kontrolü çok zor bir dünya. Ancak gerçek hayat gibi kanun ve yönetmeliğe uygun olması gerekir’ diye konuştu.

 

TEHLİKENİN BOYUTU BÜYÜK


Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Murat Kırık, oyunda yaş sınırı +18 olarak belirtilmiş olsa da, gelişim çağındaki çocukları için potansiyel tehdit olduğunu kaydederek, ‘Çocukların fan sayfaları oluşturması tehlikenin boyutlarını açık bir şekilde gözler önüne sermekte. Okullarda çocuklara yönelik farkındalık çalışmaları yürütülmeli.

Aile içi iletişim güçlendirilmeli, ebeveynler dijital çağda iyi birer gözlemci olması, çocuklarını takip etmeli. Dijital detoks yaparak çocuklarla birlikte aktiviteler planlanmalı’ ifadelerini kullandı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.