‘Mavi Umutlar’ ile eve acil sağlık desteği

‘Mavi Umutlar’ ile eve acil sağlık desteği

Güvenlik şirketi Pronet’in Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) ile gerçekleştirdiği ‘Mavi Umutlar’ projesi acil sağlık ve panik durumlarında özellikle evde tek başına kalmak zorunda olanlara artık tek tuşla sağlık yardımına ulaşmalarını sağlıyor.

Pronet, TOFD ile gerçekleştirdiği ‘Mavi Umutlar’ projesiyle acil sağlık ve panik durumlarında sağlık yardımına ihtiyaç duyanlar, engelli bireyler ve onların ailelerine çözümler sunuyor. Sistemi kullananlar, hayatı kolaylaştırmayı amaçlayan projeyle oluşabilecek acil sağlık ve panik durumlarında ‘Panik Butonu’ sisteminin sunduğu çözümlerden faydalanabiliyorlar.

 

Yapılan araştırmalar, trafik kazaları, yüksekten düşme, sığ suya balıklama atlama, ateşli silahla yaralanma, iş kazaları ve hastalıkların felce neden olduğunu gösteriyor. Türkiye'de 150 binin üzerinde omurilik felçlisinin olduğu tahmin ediliyor. Bu rakamın %90’ı tekerlekli sandalyeye ve bir başka kişiye bağımlı yaşamak durumunda kalıyor.

 

1998 yılından bu yana öncelikle omurilik felçlileri olmak üzere tüm ortopedik engellilerin tıbbi, mesleki, ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümlerine yönelik ulusal ve uluslararası alanlarda çalışmalar yürüten TOFD ve Pronet, engelli bireylerin karşılaştıkları sorunlara teknolojik bir çözüm üretmek için güçlerini birleştirdi.

 

Evde tek başına kalamayacak durumda olan engelli bireylerin ihtiyacına cevap veren proje ile bireyler artık tek tuşla sağlık yardımı alabiliyor. Hem engellilerin hem de ailelerin hayatını kolaylaştıracak olan ‘Mavi Umutlar’, sevdiklerini evde tek başına bırakmak zorunda kalan ailelerin de huzurlu bir şekilde gündelik hayatlarına devam etmesini sağlıyor.

 

SİSTEM ÇOK BASİT ÇALIŞIYOR

 

Tek tuşla sinyal gönderen ‘Panik Butonu’” sayesinde, sağlık yardımına ihtiyaç duyanlar kısa bir süre içinde Pronet Alarm Haber Alma Merkezi tarafından aranıyor. Ve aile üyelerine haber iletilmesi ve gerekli durumlarda adrese acil yardım ekiplerinin yönlendirilmesi sağlanıyor. Evin her noktasında kullanılabilen buton, her an kullanıcının yanında bulunabiliyor ayrıca kullanıcı butonu üzerinde de taşıyabiliyor.

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.