Mavi Vatan-2021 Tatbikatı başlıyor

Mavi Vatan-2021 Tatbikatı başlıyor

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığının planlı olarak yaptığı tatbikatlardan Mavi Vatan-2021 Tatbikatı, 25 Şubat-07 Mart 2021 tarihleri arasında Ege Denizi ve Akdeniz’de yapılacak.

 

Tatbikatta, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı karargah, birlik ve gemilerin hazırlık durumları değerlendirilecek. Ayrıca Görev Grubu seviyesinde temel harekât nevileri denenecek.

Tatbikatın bir diğer maksadı ise Deniz Harekâtı ve Müşterek Harekât taktiklerine yönelik yetenekleri geliştirmek. Diğer Kuvvet Komutanlıkları ile müşterek çalışabilirlik usullerini ve karşılıklı destek imkân kabiliyetlerini denemek ve katılacak unsurların harbe hazırlık seviyelerini yükseltmek.

Tatbikatta Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 82 gemi, 5 deniz karakol uçağı, 12 deniz helikopteri ile insansız hava araçları, amfibi deniz piyade birlikleri ve SAT/SAS görev timleri yer alacak.

Kara Kuvvetleri Komutanlığından, genel maksat ve taarruz helikopterleri ve Jandarma Genel Komutanlığından, arama kurtarma unsurları yer alacak. Hava Kuvvetleri Komutanlığından, F-16, F-4 ve havadan ihbar ve kontrol uçakları (HİK) görev icra edecektir. Sahil Güvenlik Komutanlığından ise S/G botları olmak üzere toplam 87 gemi, 27 uçak ve 20 helikopter tatbikatta yer alacak.

Tatbikatta ayrıca insansız hava araçlarının, deniz harekat alanında operatif ve taktik seviyede kullanımı sağlanacaktır. Gerçek harekat ortamının oluşturulması maksadıyla, yüksek süratli insansız araçların hedef olarak kullanılacağı su üstü ve hava savunma atışları yapılacaktır.

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.