'Mayasında darbe olan diktatör özentisi'

'Mayasında darbe olan diktatör özentisi'

CHP'li Tezcan, Erdoğan'ın Feyzioğlu'na olan öfkesini çok sert sözlerle eleştirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Başbakan Erdoğan’ın 12 Eylül dönemi uygulamalarını aratmayarak, en ufak bir eleştiriye tahammül edemediğini ifade ederek, “Darbeci zihniyetin temelinde hoşgörüsüzlük yatar. Bugün bu zihniyet kendisini bir kez daha ele vermiştir” dedi. 

 

Tezcan, Başbakan Erdoğan’ın Danıştay’ın 146’ncı yıldönümü törenini terk etmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Başbakan’ın törende Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’na “kendisine yakışan bir şekilde” tepki gösterdiğini ifade eden Tezcan, “12 Eylül dönemi uygulamalarını aratmayan Erdoğan, kendisine en ufak bir eleştiriyi tahammül edememektedir. Bütün diktatörlerin ortak özelliği olan hoşgörüye tahammül eksikliği zorba ve saldırgan üslup; devlet terbiyesi, toplum kuralları, asgari nezaket ölçülerine dahi bağdaşmayan davranış özellikleri, mayasında darbecilik olan bir diktatör özentisinin şifrelerini dökmüştür. Bundan sonraki öfke patlamaları nasıl olacak bilinmez” dedi.

 

Başbakan Erdoğan’ın, Afyonkarahisar’da partisinin 22’nci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda CHP’ye yönelik ‘Her darbe girişiminde perde arkasında darbe mimarlığı üstlenmiştir’ şeklindeki sözlerine de tepki gösteren Tezcan, “Erdoğan, akıl dışı konuşmalarından birini daha tekrarlamıştır. Darbeci zihniyetin temelinde hoşgörüsüzlük yatar. Bugün bu zihniyet kendisini bir kez daha ele vermiştir. İfade özgürlüğünü, hukuku tanımayan zihniyetlerin tarihteki yerleri bellidir. Erdoğan’ın da tarihteki yeri şimdiden hazır” değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.