Mayıs'ta büyük deprem olacak mı? Ahbarüz Zaman FETÖ'nün mü oyunu?

Mayıs'ta büyük deprem olacak mı? Ahbarüz Zaman FETÖ'nün mü oyunu?

İbrahim Bin Salukiyye isminde bir şahsın yazdığı öne sürülen Ahbarüz Zaman isimli kitapta geçen kehanetler doğru mu? İşte tüm detaylar;

Koronavirüs salgının ortaya çıkmasıyla birlikte bütün dünya endişeye kapıldı. Salgının küresel boyutlara ulaşması birbirinden farklı kehanetleri de tekrar gündeme getirdi. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada ve WhatsApp gruplarında sık sık gönderilen Ahbarüz Zaman isimli bir kitapta yazılanlar ise görenleri şaşkına uğrattı.

Yazarının bin yıl önce yaşamış olduğu söylenen eserde bugünlerde yaşanan olayların tek tek sıralanmış olması görenlerin ağzını açık bıraktı. Peki İbrahim Bin Salukiyye isminde bir şahsın yazdığı öne sürülen Ahbarüz Zaman isimli kitap ne anlatılıyor?

 

İşte kitapta geçen ifadeler...

 

İbrahim Saluki'nin yazdığı iddia edilen Ahbarüz Zaman isimli kehanet kitabında bugünlerde yaşanan çekirge sürülerinin saldırıları, salgın hastalıklar gibi hadiselerden bahsediliyor. Konuyla ilgili kısımda en sondaki ifadeler ise okuyanları telaşlandırdı.

 

İşte o kısmın Türkçe çevirisi:

 

''İki rakam eşit olunca o zamanın hastalığı yayılınca hacılar ziyaretten men edilince velveleler gizlenince çekirge istilası olunca Rum meliki ani bir hastalıkla ölünce kardeş kardeşten korkunca çöldeki yahudiler gibi olduğunuz zaman fiyatlar yükselip işler kesata uğradığı zaman çocukların saçlarını ağartan insanların üçte birinin öleceği temelleri yıkan Mayıs depremini bekleyin''

 

Eserde iki rakam eşit olunca diye geçen kısım okuyucular tarafından 2020 yılı olarak yorumlandı. Yine kitapta yazılı olan çekirge istilası ve fiyatların yükselmesi gibi kehanetler bugün yaşanan gerçeklerle ilişkilendirildi. Hal böyle olunca son kısımda geçen Mayıs depremi ifadeleri büyük korku uyandırdı.

Peki Ahbarüz Zaman isimli kitapta geçen bu ifadeler gerçek mi? Ahbarüz Zaman diye bir ktiap var mı? İbrahim Bin Salukiyye isimli bir yazar tarihte yaşamış mı? İşte bu soruların cevaplarını sizler için derledik...

Youtube üzerinden dini içerikli yayınlar yapan ve milyonlarca izlenmesi olan Sözler Köşkü isimli kanaldan yayınlanan bir videoda, bahsi geçen eserle ilgili inceleme yapıldı. Eseri ve yazarını araştırdıklarını söyleyen kanal sunucusu elde ettiği bilgileri paylaştı...

Video da yapılan açıklamalarda, geçmiş zamanlarda iki tane Ahbarüz Zaman isimli kitabın yazıldığı fakat ikisinin de bu konuda olmadığı bildirildi. Yaklaşık bin yıl önce bu isimle yazılan kitapların konusu Arap tarihiyle ilgili. Yani bahsi geçen mesajlardaki konuyla, depremler ve salgınlarla uzaktan yakında alakası bulunmuyor.

Peki İbrahim Bin Salukiyye isminde biri var mı?

Yapılan açıklamada bütün araştırmalara rağmen tarihte yaşamış İbrahim Bin Salukiyye isimli şahsın olmadığı bildirildi. Yayılan mesajın tamamen günümüzde yaşanan olayların sıralanarak sonradan uydurma bir fotoğraftan ibaret olduğu söylendi. 

Peki söz konusu eserde geçen ifadelerin Arapça metninde ne anlatılıyor?

Yine konuyla ilgili Sözler Köşkü isimli Youtube kanalında hazırlanan bilgilendirme vidyosunda Türkçe çeviride yazılı olan insanların üçte birinin öleceği Mayıs depremi gibi ifadelerin Arapça kısımda yer almadığı ve iki rakamın birbirine eşit olması diye geçtiği için 2020 yılına işaret ettiği düşünülen bölümün de safsatadan ibaret olduğu ortaya çıktı. Çünkü Arap rakamlarında 2020 yılının yazılışı Latin rakamlarında olduğu gibi yazılmıyor.

 

CÜBBELİ: FETÖ'NÜN OYUNU

 

Konuyla ilgili Cübbeli Ahmet'te bir açıklama yaptı. O da Youtube kanalından yayınladığı videoda adı geçen eserle ilgili iddiaların kendisine iletilmesi üzerine Ahbarüz Zaman isimli eserin kütüphanesinde olup olmadığına baktığını söyledi.

 

 

Kendi kütüphanesine bulunan Ahrarüz Zaman isimli eserde yazılanlarla sosyal medyada dönen eser arasında herhangi bir benzerlik dahi olmadığını söyleyen Cübbeli Ahmet bu tür safsatalara itibar gösterilmemesi gerektiğini söyledi.

Bu tür şeylerin FETÖ tipli gizli örgütlerin elinden çıkmış olabileceğini söyleyen Ahmet, ''Kitap bizde var. Kitapta böyle bir şey yok. Bilgiler yanlış'' dedi. 

 

 


siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.