Mazhar Alanson: “Kendi kültürümle tasavvuf vesilesiyle tanıştım”

Mazhar Alanson: “Kendi kültürümle tasavvuf vesilesiyle tanıştım”

Sanatçı Mazhar Alanson, katıldığı "Yazar ve Okur Buluşmaları"nda sevenleriyle biraraya gelerek anılarını paylaştı.

Sanatçı Mazhar Alanson, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından düzenlenen "Yazar ve Okur Buluşmaları"nın konuğu oldu. Alanson, sevenleriyle biraraya gelerek anılarını paylaştı.

mazharalanson-siyasetcafe.jpg

BATI EMPERYALİZMİNİN ETKİSİNDE BÜYÜDÜK

Kadıköy İstanbul Kitapçısı'nda sevenleriyle bir araya gelen sanatçı Mazhar Alanson, Batı emperyalizminin etkisi altında büyüdüklerini belirterek, 'Kendimize ait şeyleri bilmezdik. Yabancı şarkıcıların hayatından haberimiz vardı ama bir Türk bestekarından haberimiz yoktu’ dedi.

TASAVVUF VESİLESİYLE KENDİ KÜLTÜRÜMLE TANIŞTIM

Alanson, kendi kültürüne yabancı büyüdüğüne dikkat çekerek, “Ben kendi kültürümle tasavvuf vesilesiyle tanıştım. Bir değişim oldu. İngilizce şarkılar yazardım ve ilk olarak 'Güllerin İçinden' şarkısını Türkçe olarak yazdım. Ben tesadüf diye bir şeye inanmıyorum. 5 milyonluk şehirde bir tanıdıkla karşılaşmak tesadüf olabilir mi? Muhakkak onun bir sebebi var. Burada olmamızın da bir sebebi var" şeklinde konuştu.

RÜYALARI ÖNEMSERİM

Rüyalarını çok önemsediğine değinen Alanson, "Eskiden rüyaları bir bilene sorardım, şimdi yavaş yavaş meseleyi kavramaya başladım. Çok önemserim. Çok mesajlar vardır rüyada ama tabii bir bilene soracaksınız” dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.