McDonald’s Türkiye Arap şirketine mi satılıyor?

McDonald’s Türkiye Arap şirketine mi satılıyor?

Anadolu Grubu’nun Türkiye haklarına sahip olduğu hamburger zinciri McDonald’s için görüşme yürüttüğü şirkete ulaşıldı.

 

Anadolu Grubu, McDonald’s Türkiye’nin lisansını elinde bulunduran bağlı ortaklığı Anadolu Restoran’ın tüm hisseleri için geçen yıl ocak ayında 280 milyon lira üzerinden anlaşma yaptığını açıkladı.

Grup tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla anlaşmanın İrlanda merkezli Birleşik Holding Limited adında bir şirkete yapıldığı duyuruldu.

Ancak, Birleşik Holding Limited’le ilgili yeterli bilgi verilmeyince kulisler hareketlenmiş, gerçek sahibin kim olduğu merak edilmişti. Şirketin hangi grubu temsil ettiği konusunda çeşitli söylentiler ortaya atılmıştı. Ağustos ayında görüşmelerin askıya alındığı açıklansa da Rekabet Kurulu tarafında süreç devam etti. Önceki hafta Rekabet Kurulu yayınladığı kararda, Birleşik Holding Limited'e devrine izin verdi. 

PERDE ARKASINDAKİ GİZLİ ALICI

 

Edinilen bilgilere göre McDonald’s Türkiye’nin alıcı adayı Suudi Arabistan merkezli Riyadh International Catering Corporation (RICC). Şirketin patronu ve CEO’su ise Prens Misaal Al Saud. Kral Abdullah’ın oğlu olan Suudi Prensi, Suudi Arabistan topraklarındaki McDonald’s zincirine sahip. RICC, çatısı altında 186 restoran bulunduruyor. Ülkedeki çalışan sayısı ise 5 bin 153 civarında. Şirket, Suudi Arabistan’da gerçekleştirdiği hızlı büyüme ile dünyanın en iyi yönetilen operasyonları arasında bulunuyor.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.