MEB'da büyük skandal! Ders kitabında İsrail alfabesi

MEB'da büyük skandal! Ders kitabında İsrail alfabesi

Ortaokulda okutulan sosyal bilgiler kitabında Uygurların anlatıldığı bir bölümde, Uygur alfabesi diye, İsrail (İbrani) alfabesinin yer aldığı gerçeği ortaya çıktı.  

Yazar Mehmet Doğan, Türkiye Yazarlar Birliği sitesinde yayımlanan yazısında orta okullarda okutulan sosyal bilgiler ders kitabına ilişkin büyük bir hatayı kaleme aldı.

Mehmet Doğan'ın, "Milli Eğitim'in resmi ders kitapları, kalitesiz, türkçe fakiri ve yanlışlarla dolu. İşte bir milyon 340 bin adet basılan ders kitabı: Uygur alfabesi diye İsrail alfabesi!" sözleri ile sosyal medyadan duyurduğu hataya ilişkin yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Elimin altında bir orta okul ders kitabı var. Orta okul ve imam hatip ortaokulları için hazırlanmış Sosyal Bilgiler kitabı. 1.340.526 adet basılmış…

Bize doğruları öğretecek ders kitabında hata olursa ne olur? Kitabın hazırlanış sürecine bakınca, hata olmaz diyesiniz geliyor!

 

uygur-alfabesi-siyasetcafe47.JPG

 

İşte bu kitapta Uygur alfabesi diye, İsrail (İbrani) alfabesi konulmuş. Hadi bunu öğrenci anlamaz diyelim, öğretmenler de fark etmez mi? Fark edilse düzeltilmesini sağlamaya güç yeter mi? O da ayrı bahis.

Görünüşte Millî Eğitim işi sıkı tutmuş: Resim malzemelerine kaynak belirtmek mecburiyeti getirmiş. Birkaç tane basılı kaynak dışında elektronik ortamdan aktarılmış resimler, haritalar ve grafikler. Elektronik ortam kesinlikle güvenilir değil, bunu bilmeyen ders kitabı yazmaya kalkışmasın. Böyle güvenilmez ortamdan alınan malzemenin basılı kaynaklarla karşılaştırılması mecburiyeti getirilmeli.

...

Bu harflerin Uygur harfleri olmadığını anlamak için uzman olmaya gerek yok. İsrail alfabesi olduğunu anlamak çok daha kolay. Peki bu resmin kaynağı ne? Bir lisenin sitesi! Sitede bu resme ulaşmak ne mümkün! Eğitim ciddiyet ister!"  

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.