Meclis bugün “TBMM Başkanı”nı seçiyor

Meclis bugün “TBMM Başkanı”nı seçiyor

Meclis'te bugün TBMM Başkanlığı için seçim yapılacak. Meclis Başkanlığı yarışında 6 aday yarışacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman'ın görev süresi 22 Kasım 2017 tarihinde sona erecek. TBMM Genel Kurulu saat 14.00'te toplanacak. Genel Kurul'da Meclis Başkanlığı için seçim yapılacak. Meclis Başkanlığı seçiminde, AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, İYİ Parti Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu yarışacak.

-BAŞKAN SEÇİMİ GİZLİ OYLA YAPILACAK-

TBMM Başkanı seçimi için Anayasa'nın öngördüğü çoğunluk sağlanana kadar tüm oylamalar bu birleşimde yapılacak.

Başkan seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tamsayısının 2/3'ünün (367), üçüncü oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğunun oyu (276) aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en çok oy alan üye Başkan seçilecek.

-BAŞKANIN 3. TURDA SEÇİLMESİ BEKLENİYOR-

Meclis Başkanı'nın 3. turda seçilmesi bekleniyor. Meclis'teki sandalye dağılımına göre, AK Parti'nin 316, CHP'nin 131, HDP'nin 54, MHP'nin 36, İYİ Parti'nin 5 milletvekili bulunuyor. Meclis'te 1'de bağımsız milletvekili yer alıyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.