Meclis karıştı: AK Parti'li ve HDP'li vekiller ayaklandı

Meclis karıştı: AK Parti'li ve HDP'li vekiller ayaklandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda bu akşam AK Partili ve HDP'li milletvekillerin taraf olduğu ’işgalci’ tartışması gerginliğe neden oldu

TBMM Genel Kurulunda 2020 Merkezi Yönetim Bütçe ve 2018 Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmeleri devam ediyor. Görüşmeler sırasında AK Parti ile HDP milletvekilleri arasında tartışma çıktı.

 

 

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye’nin güney sınırında terör devletinin Mehmetçiğin gayretiyle önlendiğini söyleyerek, PKK/PYD’nin eylem yapamaz hale geldiğini söyledi. Tin, “Devletimizin bu amansız mücadele verirken, milletin Meclisinde terör örgütlerini savunmaya, askerimizi ve devletimize karşı hain sözler sarf etmeye devam edenler var. Artık herkes safını net şekilde ortaya koymuştur. HDP terör yanlısı söylemlerinden hiçbir zaman vazgeçmemiştir. Kahraman Mehmetçiğimize dil uzatmak söz konusu olduğunda HDP en ön safta yer almaktan geri durmamış, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ‘işgalci’ diyecek kadar alçalmıştır” ifadelerini kullandı.

 

 

“KİMSİNİZ SİZ?” POLEMİĞİ

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, Tin’in konuşmasına ceza talep ettiklerini ifade ederek, “Hiçbir vekil sadece bizim partimiz için değil, bütün partiler için söylüyorum, siyaseten alçalma lafını kullanamaz. Aynen iade ediyoruz. Kim oluyorsunuz da bunu söylüyorsunuz. Kimsiniz siz?” şeklinde cevap verdi.

 

 

Bunun üzerine AK Parti ile HDP milletvekilleri arasında tartışma çıktı. AK Parti ile HDP milletvekilleri birbirlerinin üzerlerine yürüdü. Kısa bir arbedenin ardından diğer parti milletvekillerinin araya girmesiyle ortam sakinleşti.  

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.