Meclis'te ittifak mesaisi! CHP isyan etti

Meclis'te ittifak mesaisi! CHP isyan etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gece yarısı ittifak mesaisi yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi ise isyan etti. İşte ayrıntılar;

TBMM’de canlı yayının olmadığı gece yarısı, “ittifak yasası’ olarak adlandırılan yasa, sabaha kadar çalışıldı.

Muhalefetin seçim güvenliğinin yok olacağı uyarılarını yaptığı, AKP-MHP'nin tasarladığı seçim ittifakı yasası Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) oylandı. Muhalefet, bu duruma tepki gösterirken, seçim güvenliğinin de yok olacağını belirtiyor.

Teklife göre, genel seçimde, ittifak yapacak partiler, seçim takviminin başlamasından itibaren en geç 7 gün içinde, "ittifak protokolü" ile Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvuracak.

AKP’nin, MHP’nin 18 Mart’ta yapılacak kongresi öncesinde öneriyi, Meclis’te yasalaştırmak için acele ettiği iddia edilirken, seçim yasasının, AKP ve MHP çoğunluğu ile Meclis'ten aceleyle geçirilmeye çalışılmasına tepki gösteren CHP'li vekiller, bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bu gece Meclis, planlandığı gibi gece yarısı kapansa, yarın TV yayınıyla açılacaktı. Ama onlar, bir daha güneş doğmadan, bu işi bu gece karanlığında koparmayı tercih ettiler. Milli iradeye bu kumpasları kuranlar, milli irade hırsızları, siyasi yan kesiciler, gecenin karanlığından yararlanarak, bir oldubitti yaparak, bu ittifak yasasını kamuoyundan kaçırmak istiyorlar" ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADAN DA TEPKİLERİNİ DİLE GETİRDİLER

CHP Milletvekilleri, kişisel sosyal medya hesaplarından da duruma tepki gösterdiler. #GüvenliSeçim tagına yazan milletvekilleri, "12 Mart'ın yıl dönümüne bu yakışır" mesajını paylaştı.

secim1.pngsecim2.pngsecim3.pngsecim4.pngsecim5.pngsecim6.pngsecim7.pngsecim8.png

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.