Meclis'te şehit parası kavgası! AK Parti'li ve CHP'li vekiller birbirine girdi

Meclis'te şehit parası kavgası! AK Parti'li ve CHP'li vekiller birbirine girdi

15 Temmuz şehit ve gazileri için bağış olarak toplanan 310 milyon lira, AK Parti'li ve CHP'li vekilleri birbirine düşürdü. Vekiller mecliste kavgaya tutuştu.

15 Temmuz şehit ve gazileri için bağış olarak toplanan 310 milyon liranın, 3.5 yıldır hak sahiplerine verilmemesi ve bu amaçla kurulan vakfın da adresinde bulunamaması, TBMM’de sert tartışmalara neden oldu.

Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Bağışlar, nemasıyla birlikte 338 milyon 971 bin 703 lira 97 kuruş olarak hesapta durmaktadır” dedi.

TBMM'deki bütçe görüşmelerinde konuşan Bakan Selçuk, “Para kutsal görev esnasında yaralanan gazilerimiz ve şehitlerimiz için harcanacaktır'' dedi.

 

'ŞEHİT PARASININ ÜZERİNE OTURMAYIN'

 

CHP'li Murat Emir, “Niye dağıtmıyorsunuz neyi bekliyorsunuz?” derken, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise “Bahane yaratmayın, şehitlerin parasının üzerine oturmayın'' diye tepki gösterdi.

Bakan Selçuk vakfın adresinin kapı numarasının yanlışlıkla 6 olarak gösterildiğini aslında 16 olduğunu belirtince CHP'li Murat Emir “15 gün önce 6 numara” diyordunuz, şimdi de 16 numara oldu. Biz söyleyince fark ettiniz'' dedi. Bakan ise “Para vakıfta ve adresinde” cevabını verdi.

 

ORTAM GERİLDİ

 

Emir, “Para yok, adres de yok” dedikten sonra AK Parti'li Ali Şahin, “Terbiyesiz herif” diye laf attı ve ortam iyice gerildi.

AK Parti'li Zafer Işık da CHP'li Özkoç'a “Otur be yerine. Sus artık” deyince, Özkoç “Kimsin sen, çık dışarı, terbiyesiz adam” diye bağırdı.

AK Parti'li Yusuf Başer de “Sen kimsin be” yanıtını verdi.

Engin Özkoç, “Kampanyada toplanan 310 milyona şu anda 338 milyon deniyor. Bakanlık paraya el koymuştur” dedi. Sözlerin üzerine AK Parti'liler ayağa kalktı. CHP'liler de durmadı. Vekiller birbirlerinin üzerine yürüdü.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.