Meclis'te tansiyon: AK Partili ve CHP'li vekiller arasındaki 'tütün' gerginliği kameralara yakalandı

Meclis'te tansiyon: AK Partili ve CHP'li vekiller arasındaki 'tütün' gerginliği kameralara yakalandı

TBMM Genel Kurulu’nda, tütün yasağının ardından üreticilerin sorunlarının araştırılması talebiyle verilen Meclis Araştırma önergesi üzerindeki görüşmeler sırasında milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı.

TBMM Genel Kurulu’nda bugün, tütün yasakları karşısında tütün üreticilerinin sorunlarının araştırılması talebiyle CHP’nin verdiği Meclis Araştırma Önergesi’nin görüşmeleri sırasında gerginlik yaşandı.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, önergesinin gerekçesini açıkladıktan sonra, “Sayın Başkanım, ben Adıyaman’da, Malatya’dan, Türkiye’nin her tarafından ekmek için, onur için mücadele eden insanlarla dayanışma adına, onlarla birlik olma adına kürsüyü terk etmeyeceğim. Ta ki iktidar partisi bu milletin sesini duyana kadar” dedi.

ARA VERİLDİ

 

Meclis Başkanvekili Haydar Akar ise diğer siyasi parti gruplarının görüşlerinin de alınması adına Tutdere’nin sözlerini tamamlamasını talep etti. AKP’li Ramazan Can ise “Başkanım, kürsüyü işgal ediyor” dedi. Tutdere’nin konuşmasını sürdürmesi üzerine, birleşime 10 dakika ara verildi.

Verilen ara sırasında, Tutdere, kürsüyü terk etmedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın da aralarında olduğu bazı CHP milletvekilleri de Tutdere’ye destek verdi.

KAMERALARA YAKALANDI!

 

Bu sırada AK Partili milletvekilleri ile CHP milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı. Milletvekilleri yaşanan gerginliği cep telefonu kamerası ile kaydetti. Tutdere ve AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat arasında tırmanan gerginliğin bir süre devam ettiği görüldü.

 

 
Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.