Medyadaki Kılıçdaroğlu desteğinin sırrı

Medyadaki Kılıçdaroğlu desteğinin sırrı

Seçim sonuçlarının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, istifa çağrılarına kulak asmadı. Tabandan gelen isteğe rağmen Kılıçdaroğlu'na destek veren gazetecilerin olması "bir beklentileri mi var" sorusunu akıllara getirdi.

28 Mayıs'ta gerçekleştiren Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yüzde 52.18, Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47.82 oy aldı.  

Bu sonuçlarla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçildi.

Seçimler öncesi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Grup kürsümüze veda etmek için buradayım. Ne yalan söyleyeyim bu satırları kaleme almak benim için kolay olmadı. Tüm yaşanmışlıkları arkada bırakarak bu kürsüye veda etmek kolay olmuyor, bu kürsü benim evim, siz de yol arkadaşlarımsınız. Size son kez bu kürsüden bakmak istiyorum. Şeref verdiniz, onur verdiniz." diyerek grup kürsüsüne veda ettiğini duyurmuştu.

Bu veda konuşmasında CHP'liler duygusal anlar yaşamış, partinin ileri gelen isimleri de göz yaşlarını tutamamıştı.

Kaybettiği seçim ardından yeniden kürsüye çıkan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na parti tabanından ve toplumdan "istifa et" çağrısı yapıldı.

Kılıçdaroğlu, istifayla ilgili sorulara çeşitli şekilde yanıtlar verdi.

Gazeteci Fikret Bila'ya konuşan Kılıçdaroğlu, "CHP’de her düşünce rahatlıkla dillendirilir, tartışılır ve bu süreç sonunda partinin yetkili kurulları karar verir. Şimdi bu süreci yaşıyoruz." dedi.

Kılıçdaroğlu katıldığı bir televizyon programında da istifa sorusuna  "Yaptıklarımdan pişmanlık duymuyorum. Ben gidip de adayım demem. CHP Genel Başkanları için adaylık çok önemli değildir, birinci öncelik ülkemiz ikinci önceliğimiz partimiz üçüncü de genel başkanlıktır." diye yanıt verdi.  

CHP Sözcüsü Faik Öztrak da “Kılıçdaroğlu istifa edecek mi?” sorusuna, “Cumhuriyet Halk Partisi bir çadır partisi değildir. Bütün kararlar partinin yetkili kurullarında tartışılarak alınır. Bizi başka partilerle karıştırmayın” yanıtını verdi.

 

KILIÇDAROĞLU'NA KİMLER DESTEK VERİYOR?

 

Tabandan gelen istifa çağrılarına rağmen ekranlarda yer alan gazeteciler başta olmak üzere Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren isimlerin belediye başkanlığı veya başka mevkiler için "bir beklentileri mi var" sorusunu akıllara getirdi.

 

Siyasetcafe.com

 

Kaynak:Oda TV

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.