Megakent için çok kritik harita! Kar yağışı İstanbul'u çok fena vuracak

Megakent için çok kritik harita! Kar yağışı İstanbul'u çok fena vuracak

Neredeyse tüm yurt genelinde bahar havası devam ederken yağmur ve kar yağışı etkisi altına alacak. İstanbul’da kar yağışı ile ilgili beklenen harita ise sonunda ortaya çıktı.

Özellikle İstanbul’a ne zaman kar yağacak? Sorusu herkesin merak konusu haline gelmişti.

Ocak ayının sonuna gelmiş olunmasına rağmen sadece kar yağışı değil neredeyse yağmurlu havalara bile adeta hasret kaldık.

Barajlardaki su azalması Tüm Türkiye’de olduğu gibi İstanbul’da da büyük endişe yaratmış durumda.

İstanbul ve yurt geneline hasretle beklenen kar yağışı için açıklamalar peş peşe geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 21 şehre uyarıda bulundu. 5 günlük yurt geneli hava tablosunda beklenen yağışlar gözle görüldü.

Öte yandan uzman Türkiye'yi ilgilendiren kar haritası paylaşıp açıklamalar yaptı. İstanbul, Ankara'ya güzel haberler verdi. Türkiye sonunda beklediği kara kavuşuyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların; Güney ve Kıyı Ege'de kuvvetli, Balıkesir’in batı kıyıları, İzmir, Aydın’ın batısı ve Muğla ile Antalya’nın merkez ve batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde sabah saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Hava sıcaklığı, ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde biraz artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri üzerinde, batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Çanakkale, Denizli, Isparta, İzmir, Kayseri, Konya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Sivas, Uşak, Yozgat, Aksaray ve Karaman için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu.

 

kkk-009.JPG

 

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, kar yağışı beklendiğini duyurup ayrıntıları paylaştı. Ökten "10 günlük toplamda beklenen Kar örtüsü miktarı artıyor. Değerler cm cinsinden. Ve bu ilk atak. Ardından bir atak daha geliyor..." dedi.

Ökten, "Kar haritasında İstanbul'a takılmayın. İstanbul'u adım adım artırıyor. Her güncelleme artacak." dedi.

Geçen yıldan kar görüntüsü paylaşıp "İstanbul için modellerin mutabık olmaya başladığı bir sistem var." diyerek bugünü yorumlayan Ökten, "Bir çok senaryo bize vortex veriyor. Yani 24 Ocak 2022'deki gibi. Karadeniz suyu bu sene çok sıcak. Geçen seneki vortex enerji olarak 3 atom bombası gücündeydi. Bu seneki 5'e çıkabilir." diye konuştu.

Ökten, "İstanbul Pazartesi sabahı yağışı yakalarsa, ki hafif bir yağış yakalayacak gibi görünüyor, şehir içinde ilk kar yağışına merhaba diyecek. Seyirlik bir kar. Beklenti düşük olmalı" ifadesini kullandı.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.