Meğer Terörün Beli Kırılmamış; Davutoğlu'dan İTİRAF Gibi Açıklama

Meğer Terörün Beli Kırılmamış; Davutoğlu'dan İTİRAF Gibi Açıklama

Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki canlı bomba saldırısına ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Büyük terör eylemlerinin engellendiğini söyleyen Başbakan Davutoğlu, kendi açıklaması olan 'Terörün belini kırdık' iddiasını da sıfırladı. İşte ayrıntılar;

Başbakan Ahmet Davutoğlu, NTV canlı yayınında Ahmed Arpat, Serpil Çevikcan ve Mustafa Karaalioğlu'nun sorularını yanıtladı.

Davutoğlu, kendisine yöneltilen Ankara'daki terör saldırısında istihbarat zaafiyetine ilişkin soruyu cevaplarken önemli bir itirafta bulundu.

Davutoğlu, Türkiye'nin şu an içinde bulunduğu durumun kamuoyunun bildiğinden daha tehlikeli olduğunu ortaya çıkaran açıklamasında, geçtiğimiz günlerde canlı bombaların yakalandığını ve belki de Ankara'da yaşanan kanlı eylemin benzerlerinin önlendiğini ifade etti.

İstihbarat zafiyeti için, "O konuda bir şey varsa gerekeni yapacağız." diyen Davutoğlu, "Şu anda herhangi bir zafiyet eksiklik yok." şeklinde konuştu.

Davutoğlu, "1 hafta içinde İstanbul ve Ankara'da eğer engellenmemiş olsa farklı olaylar olabilirdi. Engellenen bir çok başka olay var." dedi.

Daha önce 'Terörün belini kırdık' diyen Davutoğlu, bugünkü konuşmasında şu bilgileri de paylaştı:

"3-4 gün önce İstanbul'da canlı bomba hazırlığı içinde olan birinin yakalandığını kimse bilmiyor. Yine Ankara'da bir üst düzey bürokrasiye saldırı anlamında bir canlı bomba eyleminin gece yakalanarak durdurulduğunu kimse bilmiyor. Bu 3 örgüt de (DAEŞ, DHKP-C ve PKK) bizim için potansiyel suç odağı olarak görülüyor. Canlı bombaların oraya nasıl geldiği belirlendi."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.