'Megri Megri'den bakan pazarlığına...

'Megri Megri'den bakan pazarlığına...

Türkiye, iktidara gelme hırslı yeteneksiz politikacılar yüzünden, giderek marjinal bir partinin Türkiye'nin kaderini belirleyeceği bir noktaya sürükleniyor!

Millet İkkifakı adıyla birleşen muhalefetin, "Erdoğan düşsün de nasıl düşerse düşsün" mantığıyla hareket ettiği ve HDP'yle bakanlık pazarlığına kadar alçalarak buna tabanını hazırlamaya başladığı iddia edildi.

Dikgazete yazarı, bir zamanlar iktidarın oy almak için "megri megri" çektiğini bugün de muhalefetin "bakan verme" tavizine kadar geldiğini yazdı.

"Ulusalcı-yurtsever" tabanı olduğu için bu konuyu önce yumuşak kimlikli siyasetçilerden önce  Dursun Çiçek'le daha sonra Gürsel Tekin'le gündeme getirildiğini yazan dikgazete.com yazarı  Emin Batur, "Çünkü Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin tabanının, genellikle milli ve ulusal söylemlere yakın bir taban olduğu bilinmektedir." Her ne kadar, dini endişeleri olan partiler de bu ittifakın içinde olsa da, aldıkları oy düşük olduğu için, onların hassasiyeti çok fazla önemsenmemektedir." diye yazdı.

Batur yazısında muhalefetteki son gelişmeleri, "Ancak seçim günü yaklaştıkça Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı’nın arasındaki farkın düşük olması durumunda, Millet İttifakı'nın majörlüğünü yapan parti mensupları ister istemez o partilerin de kapılarını aşındırmak zorunda kalacaktır. Mezkûr tabanın (Millet İttifakı) Milliyetçi ve ulusalcı damarının kabarık olduğunu söylemiştim. O kadar ki, bir zamanlar AKP hükümeti, teröre bulaşmamış, silahını bırakıp sivil hayata geçmek isteyen PKK’lılar için af ilan ettiğinde, mezkûr taban, hop oturup hop kalkmıştı. 'Ağlama anne ağlama..' ağıtını Kürtçe karşılığı olan 'Mağri daye mağri..'nin 'magri magri'sini yıllarca dillerine dolamış, 'Hükümetin PKK ile işbirliği yaptığına' tabanlarını ikna etmeye çalışmışlardı. O günlerde hop oturup hop kalkan o tabandan bir inilti bile yok. Demek ki… Zaman içinde yumuşak lokma haline gelmişler. İktidar olmak için gözünü karartmış bir kere… Nasıl olsa itiraz eden bir taban da yok. İş HDP’yi memnun etmeye kalıyor..." diye değerlendirdi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.